Τέλος η Ευρώπη για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Χωρίς να σημειώσουν νίκη στο τελευταίο τους ματς για τους ομίλους του Europa League, οι δύο «δικέφαλοι» αποχαιρέτισαν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος.

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ υποχρεώθηκε σε εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία (0-0) κόντρα στη Γρανάδα, ενώ η ΑΕΚ γνώρισε την 5η της ήττα σε 6 ματς που έδωσε στη φάση των ομίλων, με δράστη τη Λέστερ στην Αγγλία (2-0).

Στην Τούμπα, το ματς κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, καθώς εκτός του γκολ, έλειψαν και οι πολλές αξιόλογες φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι είχαν καλύτερη κυκλοφορία και μαζί τις λίγες ευκαιρίες του 45λέπτου. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αλλά όχι σε σημείο που να κερδίσει και τη νίκη.

Στην Αγγλία, η Λέστερ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην ΑΕΚ, με το σκορ να διαμορφώνεται μόλις στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο από τα γκολ των Ουντέρ (12΄), Μπαρνς (14΄). Η Ένωση πλήρωσε για ακόμα μια φορά τα λάθη της, με τους γηπεδούχους να φτάνουν εύκολα μπροστά στο αντίπαλο τέρμα και να χάνουν κι άλλες ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ.

Μοιραία, η Ελλάδα υποχώρησε περαιτέρω στη σχετική κατάταξη της UEFA (γνωστή ως UEFA Ranking), καθώς βυθίστηκε στη 18η θέση με 25.200 βαθμούς. Πρόκειται για τη χειρότερη θέση που είχε ποτέ η χώρα μας στην ιστορία της στα Κύπελλα Ευρώπης. Σημειώνεται ότι η 18η θέση σημαίνει πρακτικά ότι τη σεζόν 2022/23:

-Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
-Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
-Δεν θα έχουμε υπάρχει πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα υπάρχει ελληνική ομάδα στο Europa League.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί