Τυχερός… μέσα στην ήττα του ο Ολυμπιακός

Την πέμπτη του διαδοχική ήττα (0-2) γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Champions League, αλλά στάθηκε τυχερός και με μόλις 3 βαθμούς πήρε την τρίτη θέση του ομίλου και το «εισιτήριο» για τους «32» του Europa League. Την ώρα που ο Ολυμπιακός δεχόταν το 0-2 από την Πόρτο, την ίδια στιγμή (στο 77΄ ) ο Αγουέρο έκανε το 2-0 για τη Σίτι σε βάρος της Μαρσέιγ, για να κάνει το 3-0 η αγγλική ομάδα στο 90΄ με τον Στέρλιγκ. Έτσι, μέσω… Μάντσεστερ, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά να αγωνίζεται στην Ευρώπη, καθώς είναι καλύτερος στη διαφορά τερμάτων από τη γαλλική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς. Στο 7΄ η Πόρτο εκτέλεσε κόρνερ, με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Χολέμπας, πριν φθάσει στον Άντερσον, που την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά λίγο πριν από τη γραμμή του τέρματος, για να υποδειχθεί λανθασμένα σε θέση οφσάϊντ. Το παιχνίδι συνεχίσθηκε για λίγο, αλλά Γερμανός διαιτητής Μπριχ ειδοποιήθηκε από το VAR για περίπτωση πέναλτι του Χολέμπας. Ο διαιτητής είδε τη φάση και υπέδειξε το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Οτάβιο στο 10΄ (0-1).

Στο 16΄ ο Ολυμπιακός είχε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Μπουχαλάκης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Μασούρα στην πλάτη της άμυνας της Πόρτο, αυτός έκανε καλά το κοντρόλ, αλλά μόνος προ του Ντιόγκο Κόστα έστειλε από το σημείο του πέναλτι την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 35΄ μπήκε στο ματς ο Φορτούνης, που αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν πως αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και γι’ αυτό είχε μείνει εκτός αρχικής ενδεκάδας.

Στο 54΄ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν το πλασέ του Ελ Αραμπί, μετά από πάσα του Φορτούνη, κατέληξε λίγο άουτ. Στο 77΄ η Πόρτο πέτυχε το 0-2 με δυνατό σουτ του Ουρίμπε από το ύψος της περιοχής, μετά από γύρισμα του Ντία και στο 79΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σεμέδο. Ο Μαρτίνς έβαλε τον Μπα στη θέση του Ελ Αραμπί, για να «κρατήσει» το σκορ, γνωρίζοντας τι γινόταν στο Μάντσεστερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35΄ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46΄ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73΄ Σουντανί), Ελ Αραμπί (81΄ Μπα).

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπα, Μπαρό (63΄ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71΄ Κορόνα), Οτάβιο (79΄ Σαρ), Φελίπε Άντερσον (63΄ Ντίας), Νανού, Τόνι Μαρτίνες (79΄ Εβανίλσον).

Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Μάντσεστερ Σίτι 16 (13-1), Πόρτο 13 (10-3), Ολυμπιακός 3 (2-10), Μαρσέιγ 3 (2-13).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί