Μέχρι το Σάββατο οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, κομμωτήρια, εκκλησίες, μετακινήσεις

Την Πέμπτη, την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες, αλλά και τις μετακινήσεις, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες διασκέψεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι υπάρχει μεν πτώση στους αριθμούς κρουσμάτων και νοσηλειών, ωστόσο η βελτίωση είναι αργή, κάτι που καθυστερεί το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Επανέλαβε εξάλλου ότι έως τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, η διασκέδαση, τα χιονοδρομικά κέντρα, καθώς και ότι δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Τι είπε για μετακινήσεις – εκκλησίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι εξετάζονται επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα, καθώς και μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι στους εορτασμούς σε σπίτια δεν πρέπει να βρίσκονται περισσότερα από εννέα άτομα.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στην καραντίνα 10 ημερών στους Έλληνες που επιστρέφουν στη χώρα τις γιορτές.

Ως προς τις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχαν μία καλή συζήτηση την Τρίτη, εκτιμώντας ότι είναι κοντά η «χρυσή τομή».

Σημάδια υποχώρησης της πανδημίας

Σημειώνεται πως πιο εμφανή είναι πλέον τα σημάδια υποχώρησης του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα. Χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 1.382 νέα κρούσματα του ιού. Ο αριθμός των δειγμάτων που ελέγχθηκαν με μοριακές μεθόδους ήταν 19.438. Σημειώνεται ότι πριν από μία εβδομάδα, και συγκεκριμένα την 1η Δεκεμβρίου, οι νέες διαγνώσεις ήταν 2.199 (σε 21.000 ελέγχους). 

Χθες, πάντως, ήταν άλλη μια ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των θανάτων ασθενών με COVID-19 ήταν άνω των 100 (102 θάνατοι και συνολικά 3.194 θύματα της νόσου). Υποχώρηση καταγράφηκε και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι οποίοι χθες το απόγευμα ήταν 579 έναντι 600 προχθές και 596 πριν από μία εβδομάδα. 

Η χθεσινή ημέρα χαρακτηρίζεται ιστορική, καθώς ξεκίνησε στη Βρετανία, για πρώτη φορά σε δυτικό κράτος, ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί