Με την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα κοινωφελή του δήμου Ηρακλείου κλιμάκιο του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, το Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε συνάντηση με την  Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στα κοινωφελή του δήμου Ηρακλείου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η απόλυση 75 εργαζομένων στα κοινωφελή του Δήμου μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που για 2 σχεδόν χρόνια δούλευαν και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με μισθούς πείνας, ενώ άλλοι 90 εργαζόμενοι έχουν απομείνει και περιμένουν με τη σειρά τους νέες δικαστικές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Την ίδια ώρα που τα πραγματικά κενά στο δήμο με βάση τις ανάγκες του λαού είναι πολλαπλάσια οι εργαζόμενοι καταλήγουν στο δρόμο της ανεργίας, μετά την εργασιακή ομηρία δύο χρόνων, με την αγωνία για το αν θα ξαναβρούν δουλειά, ενώ είναι βέβαιο ότι η απόφαση για την απόλυσή τους θα δημιουργήσει σοβαρά οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα, ζητήματα σε σχέση με την ίδια την επιβίωσή τους.  

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ανέδειξε τη σημασία του αγώνα που έχουν κάνει αυτά τα χρόνια για να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, χωρίς τον οποίο δε θα είχαν κερδίσει να παραμείνουν στη δουλειά τους για πάνω από 1 χρόνο σε σχέση με την αρχική 8μηνη σύμβαση. 

Ταυτόχρονα, στάθηκε στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό που ζουν συνολικά οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες ανά τη χώρα μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για την «ανακύκλωση» της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, την ίδια ώρα που παρέχει πακτωλό ζεστού χρήματος στους επιχειρηματίες. Αρνούνται σκόπιμα εδώ και χρόνια τις προσλήψεις, παρά τα χιλιάδες κενά στους δήμους, επιδιώκοντας να οδηγήσουν κρίσιμους τομείς σε πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Στην ίδια κατεύθυνση αναδείχτηκαν και οι βαρύτατες ευθύνες που έχει η δημοτική αρχή Ηρακλείου που συναινεί στη διατήρηση της εργασιακής ομηρίας των συμβασιούχων και συνάμα τους εμπαίζει. Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της στάσης είναι ότι η δημοτική αρχή δε στήριξε στο δικαστήριο τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, παρά τις διαβεβαιώσεις της και αντίθετα στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή φοράει το προσωπείο της κοινωνικής ευαισθησίας όποτε τη συμφέρει, ενώ στην πραγματικότητα εναντιώνεται και απολύει εργαζόμενους που διεκδικούν το αυτονόητο: το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα μας στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στα κοινωφελή, στη συνέχεια των αγώνων τους και ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει ώστε τα αιτήματά τους να αναδεικνύονται στη βουλή, την τοπική διοίκηση και συνολικά στο λαό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί