Νέες εκκλήσεις και το «μπαλάκι» των ευθυνών ξανά στους πολίτες από Κικίλια

Ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε ερώτημα στους πολίτες περί «ατομικής αντίληψης» της κατάστασης, αναφορικά με την έλευση της εορταστικής περιόδου, στην ενημέρωση της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας κι ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων, των νέων κρουσμάτων και των θανάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου 24ωρου στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας επίσης τα στοιχεία για τις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η κάλυψη ΜΕΘ στην Επικράτεια φτάνει το 83%, στη Θεσσαλονίκη 91% και 77% στην Αττική και στη συνέχεια απευθύνθηκε σε δραματικούς τόνους προς τους πολίτες, θέτοντας τους ξανά προ των ευθυνών τους, όπως συνηθίζουν άλλωστε να πράττουν τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης; Έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία;», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί