Έκθετη για άλλη μια φορά η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής: Προμηθεύτηκε rapid tests μη εγκεκριμένα από τον ΠΟΥ για τις φυλακές

Νέες προμήθειες για τις φυλακές της χώρας που αφορούν σε Rapid Test εκθέτουν την γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Η Σοφία Νικολάου υπέγραψε προμήθεια rapid test «SARS-CoV-2 Antigen Kit (Colloidal Gold)» για την κάλυψη των αναγκών των Καταστημάτων Κράτησης της από την κινεζική εταιρεία Goldsite Diagnostics.

Ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ που ανέδειξε το insidestory.gr, τα συγκεκριμένα τεστ δεν πληρούν μία πολύ βασική και υποχρεωτική προδιαγραφή, δεν περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα του ΠOY.

Επίσης προκύπτει ότι η Γ. Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προμηθεύτηκε , 9.240 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ύπαρξη κορωνοϊού 450% πιο ακριβά από την τιμή εργοστασίου και 1.230.000 γάντια με πούδρα latex, σε τιμή 75% πάνω από αντίστοιχες παραγγελίες άλλων δημόσιων φορέων.

Από την επαφή που είχε ο ιστότοπος με την κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία προέκυψε ότι, για μια παρτίδα 10.000 τεστ και για τη συσκευασία του ενός τεστ, το κόστος είναι 2,85 δολάρια. Μαζί με τα μεταφορικά και το κέρδος της εταιρείας που τα εισάγει, πάνω από 7 ευρώ δεν μπορεί να κοστολογούνται.

Δείτε ακόμη: Διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την Σ. Νικολάου – Την αποπομπή της ζητά ο Π. Πολάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί