Εκδικούνται τον πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» που κατήγγειλε την ΕΔΕ εις βάρος γιατρών που νόσησαν

Εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο επειδή κατήγγειλε την διοικήτρια του «Άγιου Σάββα», Όλγα Μπαλαούρα, που ήθελε να περάσει από ΕΔΕ γιατρούς του νοσοκομείου επειδή αρρώστησαν

Μετατίθεται σε άλλο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προφανώς για εκδικητικούς λόγους, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, διότι κατήγγειλε την διοικήτρια του «Άγιου Σάββα», Όλγα Μπαλαούρα, που ήθελε να περάσει από ΕΔΕ γιατρούς του νοσοκομείου επειδή αρρώστησαν.

Δείτε: Η “άριστη” διοικήτρια του «Αγίου Σάββα» κάνει ΕΔΕ για να τιμωρήσει νοσηλεύτριες επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό!

«Η κυβέρνηση μας επιτίθεται κατά μέτωπο. Αντί να βοηθήσει γιατρούς και νοσηλευτές, μας επιτίθεται» είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη ο Κώστας Καταραχιάς, ακτινολόγος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», ο οποίος ενημερώθηκε μαζί με 8 συναδέλφους του ότι μετακινούνται αιφνιδιαστικά σε ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία».

Ήδη, είναι σε εξέλιξη από την διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος και η πρωτοφανής ΕΔΕ σε βάρος των υγειονομικών του νοσοκομείου που βρέθηκαν θετικοί στον ιό εξήγησε ο Κώστας Καταραχιάς και τόνισε πως «στοχοποιούν τους εργαζόμενους η ΕΔΕ συνεχίζεται παρά την κατακραυγή. Σήμερα το πρωί κάλεσαν ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν και αντί να τους πούνε ευχαριστώ, πάνε να τις κατηγορήσουν γιατί κόλλησαν κορονοϊό».

Χαρακτήρισε έκρυθμη την κατάσταση στο νοσοκομείο, καθώς – όπως είπε – το μεγαλύτερο τμήμα του είναι κλειστό ή υπολειτουργεί λόγω των πολλών κρουσμάτων και σε ογκολογικούς ασθενείς. «Οι ασθενείς μας είναι πάρα πολύ ευαίσθητοι κι εμείς είμαστε ξεδοντιασμένοι, χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές και 100 γιατροί» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σωματείου.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ.

Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»

Καταγγέλλουμε προς όλες τις Ομοσπονδίες που καλύπτουν το προσωπικό των Δημόσιων νοσοκομείων την εκδικητική απόφαση που έχει έρθει στο γραφείο Προσωπικού του νοσοκομείου μας από την 1η ΥΠΕ για άμεση μετακίνηση του επικουρικού ιατρού Κ. Καταραχιά, προέδρου του σωματείου μας και δύο νοσηλευτριών προς την ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης που έρχεται αμέσως μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του σωματείου μας ενάντια στις εκδικητικές ΕΔΕ της Διοίκησης του νοσοκομείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Διοικήσεις, Υπουργείο και ΥΠΕ προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του σωματείου μας και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας με εκδηκιτητικές πράξεις εναντίον του προσώπου του προέδρου του σωματείου μας!

Τους ενημερώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας!

Ζητάμε άμεσα την έμπρακτη συμπαράστασή σας με κάθε τρόπο που κρίνεται πρόσφορο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί