Με στίχους του γιου της τίμησε τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη η Μάγδα Φύσσα

Η μητέρα – σύμβολο τίμησε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενός παιδιού που έχει πολλά κοινά με το δικό της, ενός παιδιού που έγινε σύμβολο του αντιφασισμού

Με το δικό της μοναδικό, διακριτικό και λιτό τρόπο και χωρίς υπερβολές η Μάγδα Φύσσα τίμησε τη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη.

“Συνέχεια ο μικρός Αλέξης μου θυμίζει πως

η ελευθερία του λόγου ακριβά κοστίζει

Πάνε τα χρόνια που με λέγανε φατσούλα

τώρα έχω και ταμπέλα τρομοκράτης με κουκούλα.

Να πα να γ@μηθείτε ρε/ είσαστε τύραννοι!”.

Σημείωμα της Μάγδας Φύσσα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Σημείωμα της Μάγδας Φύσσα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  EUROKINISSI

Τους παραπάνω στίχους από το κομμάτι “Εκτός Ελέγχου”, του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα, έγραψε σε σημείωμα η Μάγδα Φύσσα και τοποθέτησε σε μία κολόνα στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στο σημείο όπου ειδικος φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας αφαίρεσε τη ζωή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν από 12 χρόνια.

Η τραγική ειρωνεία στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι ότι λίγα χρόνια μετά την ηχογράφησή του ο Παύλος Φύσσας πλήρωσε ακριβά την ελευθερία του λόγου, καθώς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” τον σκότωσαν λόγω της ιδεολογίας και των όσων πίστευε.

Και κάπως έτσι, μέσα από ένα τραγούδι συναντώνται δύο τραγικές φιγούρες της σύγχρονης ιστορίας: Αλέξης Γρηγορόπουλος και Παύλος Φύσσας.

Η ανάρτηση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί