ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 καταγγέλλουν το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού

Το μπαράζ καταστολής, βίας και αυθαιρεσίας, με στόχο το «σβήσιμο» της σημερινής επετείου από τη μνήμη της κοινωνίας καταγγέλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δείτε:: Νέα αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων από την κυβέρνηση!- Αυτή τη φορά για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Προσαγωγές στο Ηράκλειο ενόψει της 12ης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Αυταρχισμός και δεκάδες προσαγωγές- Απέκλεισαν τα ΜΑΤ το μνημείο του Αλέξη

Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση στην Κρήτη- Έγιναν προσαγωγές (βίντεο- φωτο)

Αστυνομικοί καταστρέφουν τα λουλούδια στο μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου! (βίντεο)

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τίτλο Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα:

Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει από το πρωί τα Εξάρχεια σε κατεχόμενη ζώνη. Παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας, η αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες ακόμα και ατομικά να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι ως ένδειξη τιμής και μνήμης.

Το κρεσέντο καταστολής κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι με την προσαγωγή συνδικαλιστικών εκπροσώπων, δημοτικών συμβουλών και άλλων πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μετρό. 

Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κ. Χρυσοχοΐδης, δίνει τώρα εντολές να προσαχθούν οι δικηγόροι των θυμάτων της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τον ανεύθυνο κ. Μητσοτάκη φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική εικόνα.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Η μνήμη δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα.

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση θέτει σε “αναστολή” και τη δημοκρατία

Όπως αναφέρει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοευτική Συμμαχία:

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου έβγαλε μια ολόκληρη γενιά στους δρόμους. Νέους και νέες που ήδη ένιωθαν τη κρίση που ερχόταν.
Μιλούσαμε τότε για τη γενιά των 700 ευρώ. Σήμερα ζούμε στη χώρα της αναστολής εργασίας και των 534 ευρώ.

Η κυβέρνηση όμως θέτει σε “αναστολή” και τη δημοκρατία. Δημιουργεί ειδικές ζώνες στις οποίες δεν ισχύει το σύνταγμα και ο νόμος.

Από το πρωί τα Εξάρχεια είναι κατεχόμενη ζώνη. Η αστυνομία απαγορεύει σε πολίτες ακόμα και ατομικά να προσεγγίσουν το σημείο της δολοφονίας και να αφήσουν ένα λουλούδι σε ένδειξη τιμής και μνήμη. Προχώρησε ακόμα και σε προσαγωγές πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μέτρο.  

Ο ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασμένους νεοναζί κ. Χρυσοχοϊδης κατάφερε να προσαγάγει δύο από τους δικηγόρους των θυμάτων της Χρυσής Αυγής.

Ό,τι και να κάνουν να γνωρίζουν ότι η μνήμη δεν μπαίνει σε καραντίνα.

Κουτσούμπας: Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού

«Από το πρωί αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας, αιρετών στην τοπική διοίκηση, συνδικάτων, μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών κ.λπ., τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσέρχονται στον χώρο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι. Απέναντι σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, στη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, η κυβέρνηση απαντά με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, παρεμπόδιση και προσαγωγές» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας «για το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού».

«Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται. Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος. Υπακούουν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει «φίμωτρο» στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία» προσθέτει στη δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας:

«Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητάμε να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου».

Μ. Κριθαρίδης: Η κυβέρνηση μετατρέπεται σε καθεστώς

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «όσα παρακολουθούμε από το πρωί με τις αναίτιες προσαγωγές πολιτών, την βία και την καταστολή, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις των κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη μάζευαν τα λουλούδια που αφήνονταν στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα τσάκιζαν, αποδεικνύουν τον μοναδικό σκοπό της Κυβέρνησης μέσα από την απαγόρευση και τις χουντικές πρακτικές να προσβάλουν το νεκρό και την συλλογική μας μνήμη».

Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει ότι «μέχρι και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη προσήγαγαν τα “όργανα της τάξης”, τέτοιο το μένος για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη από αστυνομικούς στα Εξάρχεια το 2008».

Το ΜέΡΑ 25 ζητά να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να επιτραπεί στον κόσμο να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο. Είναι, σημειώνει, «απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, αυταρχικά και χουντικά τα όσα γίνονται και η Κυβέρνηση μετατρέπεται καθημερινά σε καθεστώς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί