Καταδικάζουν την αστυνομική βία στην Κρήτη

Για απρόκλητη βία και καταπάτηση δικαιωμάτων κάνουν λόγο σωματεία και οργανώσεις, αναφορικά με την αστυνομική καταστολή στα Χανιά ανήμερα της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ανάλογη καταγγελία γίνεται και για το Ηρακλειο.

Δείτε: Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση στην Κρήτη- Έγιναν προσαγωγές (βίντεο- φωτο)

Προσαγωγές στο Ηράκλειο ενόψει της 12ης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Η καταγγελία για το Ηράκλειο:

       Η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ), καταγγέλλει το όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας που συνέβη σήμερα στο Ηράκλειο, με πρόσχημα το χουντικής έμπνευσης διάταγμα για την απαγόρευση συγκεντρώσεων.  Σε μια πόλη που το κέντρο της ήταν αστυνομοκρατούμενη περιοχή, με  προσαγωγές και  πρόστιμα σε πολίτες που στόχο είχαν να τρομοκρατήσουν. Μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι το μόνο μέσο προστασίας είναι τα εξοντωτικά πρόστιμα σε άνεργους, νεολαίους και εργαζόμενους. Πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη της φασιστικοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Σκοπός της να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου που αγωνίζεται και αντιδρά στην πολιτική του εργασιακού μεσαίωνα, της φτώχειας, εξαθλίωσης, στην κατάργηση πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να ξεχαστούν οι εγκληματικές ευθύνες της, που άφησε χωρίς προστασία τον λαό την περίοδο της πανδημίας. Που όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε μαζικές και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, δεν δημιούργησε νέες ΜΕΘ, κρατά κλειστές μονάδες υγείας, δεν κάνει μαζικά tests, αφήνει τον λαό να στοιβάζεται στα ΜΜΜ και στους εργασιακούς χώρους χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας. Όλα αυτά  ενώ την ίδια ώρα προσλαμβάνει αστυνομικούς, και δίνει δις ευρώ για τα εξοπλιστικά, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την υποτέλεια της.

    Το ΚΚΕ(μ-λ) θεωρεί ότι ο λαός πρέπει να βγει στο προσκήνιο των εξελίξεων, να οργανώσει τις αντιστάσεις του στην αντιδραστική – αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου.  Να αναμετρηθεί με το σύστημα και τους λακέδες του. Να υπερασπίσει και να διευρύνει δικαιώματα και κατακτήσεις. Να μην επιτρέψει την «κανονικότητα» που θέλει να μας επιβάλλει το σύστημα και η κυβέρνηση του. Γιατί ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή
  • Να ακυρωθούν όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα των προσαχθέντων
  • Άμεση απόσυρση της χουντικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων
  • Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές σε όλη τη χώρα! Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων – Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!
  • Με αγώνες τιμάμε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο!

Για τα Χανιά

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρεται στα γεγονότα με την επίθεση που δέχθηκε η συγκέντρωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Χανιά:

«Απροκλητο χτυπημα με γκλοπ κροτου λαμψης και 8 προσαγωγες και προστιμα δεχτηκε η προσπαθεια να πραγματοποιηθεί συγκεντρωση στην πλατεια αγορας στα χανια.μετα την επιθεση της αστυνομιας οι διαδηλωτες (περιπου 100) κινηθηκαν με διαδηλωση στην αρχη της χαληδων απεναντι απο την πλατεια 1866.about:blank

Εκεί επιμενουν με κεντρικο συνθημα να ελευθερωθουν τωρα ολοι οι προσαχθεντες και αλλα οπως δωρεαν περιθαλψη για ολο το λαο οχι στο μεσαιωνα τον εργασιακο.

Η αστυνομια ειναι πιο ισχυρη στα χτυπηματα με τα γκλοπ και τα δακρυγόνα μα προκαλουν κατάφορα  τα δημοκρατικα αισθηματα του χανιωτικου λαου.ποσο μαλλον οταν οι πολιτικοι τους προισταμενοι εγκληματουν μηνες τωρα με συνεπεια ηδη χιλιαδες νεκρους, φτωχεια και πολεμικους κινδυνους.αυτοι που τωρα τρομοκρατουν με του λαου την παλη θα λογαριαστούν».

Από το ΚΚΕ(μ-λ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κομματικη οργανωση Χανίων του κκε(μ-λ) καταγγελει την τρομοκρατικη επιθεση και τις 8 συλλήψεις που εγιναν απο τις δυναμεις καταστολης στην προσπαθεια συγκεντρωσης για την επετειο της δολοφονιας του γρηγοροπουλου.

12 χρονια μετα ο λαος μας ειναι αντιμετωπος με την ιδια πολιτικη,της καταπατησης των δημοκρατικων δικαιωματων, της φασιστικοποιησης,της τρομοκρατιας,της φτωχειας,της εξαρτησης,της εμπλοκης της χωρας στα ιμπεριαλιστικα σχεδια.

Απεναντι σ αυτην την πολιτικη η μονη απαντηση που μπορει να υπαρξει ειναι το δυναμωμα των λαικων αντιστασεων και αγωνων.απαιτουμε την αμεση απελευθερωση ολων των συλληφθεντων.

H τρομοκρατια δε θα περασει του λαου η παλη θα τη σπασει».

Την απελευθέρωση των προσαχθέντων, ζητά ο Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης:

«Συμβολική παρέμβαση από τον σύλλογο Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα στην αντιπεριφέρεια Χανίων, στη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, του Α. Γρηγορόπουλου και με αφορμή την ένταση της κυβερνητικής καταστολής και του αυταρχισμού όλο το προηγούμενο διάστημα, στις 17 νοεμβρη, στην απεργία στις 26 Νοέμβρη αλλά και σήμερα. 

Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος. 

Η νεολαία και οι φοιτητές δεν υπακούν στη σιγήν νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, πλάι στο εργατικό κίνημα θα δώσουν απάντηση στην αυταρχικότητα που είναι προπομπός νέου γύρου επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, που θα φέρει μεγαλύτερη υποβάθμιση των όρων ζωής μας. 

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων».

Δείτε επίσης: Νέα αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων από την κυβέρνηση!- Αυτή τη φορά για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Αυταρχισμός και δεκάδες προσαγωγές- Απέκλεισαν τα ΜΑΤ το μνημείο του Αλέξη

Αστυνομικοί καταστρέφουν τα λουλούδια στο μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου! (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 καταγγέλλουν το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί