Τουρκικό ΥΠΕΞ: Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα στο Καστελόριζο

Για κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Καστελόριζο κάνει λόγο σε δήλωσή της η Άγκυρα, λέγοντας ότι καμία κύρωση σε βάρος της δε θα την κάνει να τα απεμπολήσει.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, όπου θα συζητηθεί η εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αλλού, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε νέα πρόκληση κάνοντας λόγο για μαξιμαλισμό εκ μέρους της Αθήνας την οποία κάλεσε σε άνευ όρων διάλογο.

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους ελληνικούς μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναέριου χώρου,» ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

«Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων,» υπογράμμισε η Άγκυρα στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί