Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Σήμερα αναμένεται η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Η εισαγγελέας της Έδρας έχει προτείνει να αθωωθούν δύο από τους 12 άνδρες που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα. Πρόκειται για έναν 43χρονο κι έναν 41χρονο, που σε πρώτο βαθμό τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών. Αμφότεροι παραμένουν ελεύθεροι, καθώς είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε διαρκέσει περίπου δύο μήνες, από τα μέσα Δεκεμβρίου 2018 έως τα μέσα Φεβρουαρίου του 2019. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε καταδικάσει και τους 12 κατηγορούμενους που δικάζονταν. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στους καταδικασθέντες, κατά περίπτωση, ποινές κάθειρξης που κυμάνθηκαν από 11 έτη έως 26 έτη και 4 μήνες.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δεν είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό σε κανέναν από τους καταδικασθέντες. Ωστόσο, για δύο από αυτούς αποφασίστηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Πρόκειται για τους δύο καταδικασθέντες σε κάθειρξη 11 ετών.

Οι βαρύτερες ποινές είχαν επιβληθεί πρωτόδικα σε δύο 48χρονους Ρεθυμνιώτες (26 έτη και 4 μήνες στον 10ο κατηγορούμενο και 26 έτη στον αποκαλούμενο Ευγένιο). Βαρύς είχε πέσει ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης και σε έναν 47χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών και 4 μηνών. Ωστόσο, εκτιτέα ποινή κάθειρξης και για τους τρεις εν λόγω καταδικασθέντες είναι τα 25 έτη. Επίσης, ποινή κάθειρξης 25 ετών επιβλήθηκε σε δύο ακόμη άνδρες: σε έναν 25χρονο κι έναν 49χρονο (σ.σ. τον λεγόμενο παππού).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί