Η πρόταση της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» για το Αθλητικό Κέντρο Αη Γιάννη

Η πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η παράταξη «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» για έργα στο Αθλητικό Κέντρο Αη Γιάννη:

Μετά την ομόφωνη ψήφιση από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, και με την καταβολή της αποζημίωσης που προβλέπεται να καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου, θα περάσουν στην ιδιοκτησία του Δήμου το οικοδομικό τετράγωνο (Ο. Τ.) 1715, εμβαδού 15 περίπου στρεμμάτων του Αθλητικού Κέντρου Αι Γιάννη, καθώς και οι δρόμοι που το περιβάλλουν.

Εν όψει της ψήφισης του προγράμματος έργων, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση επιμέρους βημάτων, που κρίνονται απαραίτητα για την απρόσκοπτη υλοποίηση της ανέγερσης του αθλητικού κέντρου και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου του προαστίου.

1. Αθλητικό Κέντρο Άι Γιάννη 

Έχει γίνει αποδεκτή πρόταση να κατασκευαστεί κλειστό κολυμβητήριο 1500 θέσεων με πισίνα 50μ, 10 διαδρομών, κλειστή πισίνα προθέρμανσης 25μ, 8 διαδρομών, πισίνα εκμάθησης και τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους. Το κολυμβητήριο αυτό θα είναι στη διάθεση των αθλητικών σωματείων της πόλης καθώς και μεμονωμένων συμπολιτών, θα είναι επίσης κατάλληλο για τη φιλοξενία επίσημων αγώνων, ενώ η δαπάνη συντήρησής του είναι μέσα στις δυνατότητες του Δήμου Ηρακλείου. Έχει μάλιστα ήδη ανατεθεί στον Συντονιστή των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων δρ. Δημήτρη Τσιράκο, να προτείνει βελτιώσεις στο κτηριολογικό πρόγραμμα, με στόχο να διευκολυνθεί η καθημερινή λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Σε άμεση προτεραιότητα πρέπει να είναι η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος με επικύρωση των όρων δόμησης από την Πολεοδομία και στη συνέχεια η ανάθεση της αρχιτεκτονικής, στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης του κολυμβητηρίου.

Στη μελετητική ομάδα προτείνουμε να ανατεθεί και η σύνταξη ενός master plan για ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, με στόχο τη χωροθέτηση ενός κλειστού γυμναστηρίου και άλλων εγκαταστάσεων για την άθληση των κατοίκων του προαστίου, ικανοποιώντας  σχετικά αιτήματα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άι Γιάννη.

2. Το οδικό δίκτυο   

Η πρόσβαση στο αθλητικό κέντρο θα γίνεται από την εθνική οδό, τη λεωφόρο Κνωσού και την οδό Ευάγγελου Χατζάκη με αρκετές εναλλακτικές διαδρομές, που περιλαμβάνουν  και την παρόχθια οδό Αρχελάου.  Η οδός Χατζάκη πρέπει, όχι μόνο να αποκτήσει πεζοδρόμια αλλά και να αναβαθμιστεί, όπως ταιριάζει στην κύρια οδό πρόσβασης. 

Η οδός Αρχελάου μπορεί να διανοιχθεί  από τον Β.Ο.Α.Κ. μέχρι την οδό Ανδρέα Νάθενα στα Νέα Αλάτσατα. Λόγω της γειτνίασης με το ρέμα και της ρυμοτόμησης του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΗ θα χρειαστεί να μελετηθούν και να κατασκευαστούν κάποια τεχνικά έργα. Κρίνουμε σκόπιμο να προτείνουμε επίσης την ανάθεση κυκλοφοριακής μελέτης για την καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας εντός του προαστίου και της πρόσβασης προς το κολυμβητήριο.  Η ασφαλτόστρωση και η κατασκευή των πεζοδρομίων των οδών της ευρύτερης περιοχής μπορούν να γίνουν, με τη μεγάλη εργολαβία  ασφαλτοστρώσεων για την 4η Δημοτική Κοινότητα, που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα έργων του 2021.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η μελέτη και η κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου μπορεί να προχωρήσει με συγκεκριμένα βήματα και ότι η λειτουργία του θα προσφέρει άριστες συνθήκες άθλησης στους συμπολίτες μας, θα επιτρέψει τη διεξαγωγή πανελλήνιων και διεθνών αγώνων, ενώ θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του προαστίου του Άι Γιάννη.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί