Ν. Ηγουμενίδης σε Χατζηδάκη: Πολλές χάρες στους φίλους, μεγάλη ζημιά στους πολλούς και στο Περιβάλλον! (Βίντεο)

Στα πρακτικά της Ολομέλειας υπομνήματα συλλόγων και φορέων της Κρήτης από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Νομού Ηρακλείου

«Κύριε Χατζηδάκη, είστε η παράταξη που έκλεισε το μάτι στην αυθαίρετη δόμηση», τόνισε από την αρχή της παρέμβασης του ο Νίκος Ηγουμενίδης στην Ολομέλεια και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα θέματα της αυθαίρετης δόμησης και το χωροταξικό που εν μέσω πανδημίας η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή.

Δείτε επίσης: Στη Βουλή το πολεοδομικό και χωροταξικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απευθυνόμενος στον κ. Χατζηδάκη συνέχισε: «Είστε η παράταξη που πάτησε στην ελπίδα, στην αγωνία, στην επιθυμία του ανθρώπου που ήθελε να νομιμοποιήσει το κεραμίδι κάτω από το οποίο στέγαζε την οικογένειά του. Πατήσατε σε αυτήν την επιθυμία, στο πρόβλημα που εσείς οι ίδιοι είχατε δημιουργήσει, ακριβώς για να χειραγωγήσετε, για να εκμαυλίσετε και να εξαγοράσετε συνειδήσεις».

Στην παρέμβαση του ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στους φορείς του Νομού Ηρακλείου από τους οποίους όλο το τελευταίο διάστημα δέχθηκε υπομνήματα και παρατηρήσεις, ενώ κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής το υπόμνημα του Συλλόγου Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης Ηρακλείου, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται το θέμα των παρεκκλίσεων και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, καθώς επίσης και την τελευταία επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου που επανειλημμένως ζητά παράταση από το Κτηματολόγιο μετά και την σύντμηση της προθεσμίας διόρθωσης των πρώτων εγγραφών,  τονίζοντας ότι κινδυνεύει η δημόσια περιουσία του Δήμου Ηρακλείου αφού μέσα από μια δαιδαλώδη γραφειοκρατία καταγράφονται περιπτώσεις όπου τμήματα της δημοτικής περιουσίας εμφανίζονται ως ιδιοκτησία ιδιωτών ή με διαφορετικά όρια ή εμβαδό που πρέπει για λόγους δημοσίου συμφέροντος άμεσα να διασφαλιστεί χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Σχετικά με το νέο νόμο ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε στην σημαντική εμπειρία από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για το δομημένο περιβάλλον και την ένταξη σε αυτόν μεγάλου αριθμού πολιτών ειδικά στο Ηράκλειο σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα τελευταία στοιχεία, και έπειτα από μια ευρεία διαβούλευση: «Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε διαβούλευση ενάμιση χρόνο. Όσοι παρακολουθούν, προς γνώση και συμμόρφωση: Ενάμιση χρόνο διαβούλευση με όλους τους φορείς και με όλους ανθρώπους, με την κοινωνία, συγκρίνετέ το με τη συζήτηση και πώς την προωθεί σήμερα η Κυβέρνηση».

Τονίζοντας την αδράνεια της Κυβέρνησης για τα σχέδια πόλης αναφέρθηκε στο ζήτημα της εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας  – «είναι ένα ερώτημα που οφείλει η Κυβέρνηση να μάς απαντήσει τι κάνει και πώς το αντιμετωπίζει», όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε – ενώ για τα σχέδια πόλης σημείωσε: «Στον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ είχαμε προβλέψει ένα ποσό των χρημάτων από τα πρόστιμα που πλήρωσαν οι άνθρωποι να πάνε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να γίνουν, να ολοκληρωθούν, να επεκταθούν, να υλοποιηθούν τα σχέδια πόλης, να γίνουν πλατείες, να ανοίξουν οι δρόμοι, να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι, για να γίνουν οι «αυθαιρετουπόλεις» πόλεις. Πώς προχωράει αυτή η χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;», ρώτησε ο βουλευτής.

Κλείνοντας, την παρέμβαση του για το ζήτημα της αυθαίρετης δόμησης και συνολικά για το νομοσχέδιο που επέλεξε η Κυβέρνηση να φέρει εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας σημείωσε: 

«Πιστεύω ότι δεν σηκώνει πολλές βελτιώσεις αυτός ο  νόμος,  γιατί δεν μπορείς να μπολιάσεις με περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθησία ένα κατασκεύασμα που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η απόλυτη αδιαφορία για το περιβάλλον και την προστασία του και η απόλυτη υποταγή στα συμφέροντα λίγων. Με μια κουβέντα που θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος αυτού του νομοσχεδίου, κύριε Υπουργέ: Πολλές χάρες στους λίγους φίλους σας, μεγάλη ζημιά στους πολλούς και στο περιβάλλον!»

Το βίντεο από την παρέμβαση του Νίκου Ηγουμενίδη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί