«Κ. Ευαγγελάτε, εάν αύριο δεν είχε διαφήμιση το Newsit και το Mega, θα είχατε την ίδια επικριτική διάθεση στην τηλεόραση;» (Βίντεο)

«Αν αύριο το Newsit μείνει χωρίς καμία διαφήμιση, και το Mega χωρίς καμία διαφήμιση, και εσείς πρέπει να απολύσετε όλους τους εργαζομένους σας και να σας πάρει η τράπεζα το σπίτι, θα είχατε την ίδια επικριτική διάθεση στην τηλεόραση;».

Τα παραπάνω ρώτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης στον αέρα της εκπομπής Live Νews του Mega, τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε αν η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα εποχιακά καταστήματα προέκυψε έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Πρόκειται για ερωτήσεις που προκαλούν ερωτηματικά αν λάβουμε υπόψιν την κριτική της αντιπολίτευσης και πολλών φορέων για αδιαφανή χρηματοδότηση πολλών ΜΜΕ.

Αναλυτικά η στιχομυθία του κ. Ευαγγελάτου με τον υπουργό Ανάπτυξης που ξένισε πολλούς:

«Ακούστε, κύριε Ευαγγελάτο σας βλέπω πολύ προβληματισμένο, και ομολογώ ότι με φέρνει σε λίγο δύσκολη θέση αυτό από την πλευρά σας. Είστε άνθρωπος της αγοράς. Αν αύριο το Newsit μείνει χωρίς καμία διαφήμιση, και το Mega χωρίς καμία διαφήμιση. Και εσείς πρέπει να απολύσετε όλους τους εργαζομένους σας και να σας πάρει η τράπεζα το σπίτι, θα είχατε την ίδια επικριτική διάθεση στην τηλεόραση; Ένα λεπτό, να κάνουμε μία λογική συζήτηση, λογικών ανθρώπων».

Εμφανώς αμήχανος, ο δημοσιογράφος είπε στον Άδ. Γεωργιάδη: «Αν θέλετε να σας απαντήσω, αφού αλλάζουμε ρόλους, αλλά, ωραίο είναι και αυτό».

«Είπαμε, να κάνουμε συζήτηση πολιτισμένων και λογικών ανθρώπων, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω είμαστε. Όχι επειδή ο άλλος είναι μεροκαματιάρης μικρός να τον αφήσουμε να πεθάνει» τον διέκοψε ο Άδ. Γεωργιάδης.

«Όπως ξέρετε καλά, ο Τύπος έχει πληγεί βαρύτατα» απάντησε ο δημοσιογράφος, ενώ ο Άδ. Γεωργιάδης τον διέκοψε ξανά τονίζοντας, ότι «άλλο να έχει πληγεί, άλλο να μην έχει ούτε μία διαφήμιση για τους επόμενους δώδεκα μήνες».

«Όμως, πειθόμενοι από τα όσα η κυβέρνηση έχει πει, από το Πάσχα, ότι είναι ανάγκη να κλείσουν όλα, είναι ανάγκη όλοι να αναπροσαρμόσουμε τις ζωές μας, συστρατευτήκαμε σε αυτό, γιατί είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε, γιατί είπαμε ότι έτσι πρέπε. Και το στηρίξαμε και το στηρίζουμε. Στην κριτική εδώ ότι μπορεί να ανοίγει ένας κλάδος που να σας το πω ανοιχτά, είμαι υπέρ να ανοίξει κι άλλος ένας, κι άλλος ένας. Υπέρ της αγοράς είμαστε, αλλά ο φόβος ότι θα δημιουργήσει συνωστισμό και δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι υπαρκτός» απάντησε ο παρουσιαστής, προκαλώντας τον εκνευρισμό του ευέξαπτου υπουργού που δήλωσε με νόημα:

«Κύριε Ευαγγελάτε, κύριε Ευαγγελάτε, κύριε Ευαγγελάτε. Επαναλαμβάνω. Είστε της δουλειάς, είμαι της δουλειάς. Έχετε μικρόφωνο, έχετε ευθύνη. Είσαστε εσείς ο υπουργός Ανάπτυξης. Αν έχετε τον Νίκο Ευαγγελάτο που έχει το Newsit, και η απόφαση είναι να τον κλείσεις και να ξαναπάρει διαφήμιση του χρόνου τον Δεκέμβρη, που θα κλείσει δώδεκα μήνες ή με ένα μικρό ρίσκο θα τον ανοίξει για να μην πεθάνει. Τι απόφαση θα πάρετε; Αυτή είναι εδώ η απόφαση. Δεν είναι σουξου μούξου. Σούξου μούξου ξέρω κι εγώ να κάνουμε» καταλήγει ο Άδωνις.

https://youtu.be/nCPe3A4_O_w

«Κύριε υπουργέ, ότι απόφαση και αν πάρετε, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε» απάντησε ο παρουσιαστής, με τον υπουργό να επιμένει ότι «δεν είπα αυτό, αυτό που θέλω από εσάς που είστε άνθρωπος της πιάτσας, της αγοράς, σκληρά εργαζόμενος από μικρός και σας το αναγνωρίζω, να έχετε τη στάθμιση στο δημόσιο λόγο, ότι μιλάμε για ανθρώπους που αν δεν πουλήσουν αυτές τις μέρες θα ξαναπουλήσουν του χρόνου».

«Το ξέρουμε όλοι. Αλλά θα κριθεί, το λέω ξέρετε γιατί, επειδή βάζουμε όλοι την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατο αγαθό, περιμένουμε τα νούμερα…» προλαβαίνει να ψελλίσει ο Ν. Ευαγγελάτος, με τον Αδ. Γεωργιάδη να κλείνει τη συζήτηση με μία αποκαλυπτική αποστροφή του. «Νομίζω η ανθρώπινη ζωή δεν είναι μόνο ο κορονοϊός, αν ήταν μόνο ο κορονοϊός θα ήταν όλα απλά. Ανθρώπινη ζωή είναι και τα ψυχικά, και τα οικονομικά θέματα, είναι και να ζήσει η οικογένειά σου, όλα αυτά είναι η ανθρώπινη ζωή.

Σε αυτό πιστεύω θα συμφωνήσουμε, μη λέμε παράλογα πράματα», επαναλαμβάνοντας πως «αναφερόμαστε σε ανθρώπους που πουλάνε μόνο τώρα, πράγματι υπάρχει ρίσκο, είναι λελογισμένο ρίσκο, θα παρακολουθούν οι υπηρεσίες να τηρηθούν οι κανόνες, αλλά θα πρέπει ως κοινωνία με προσοχή να συμπαραταχθούμε και με αυτούς που αύριο δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν μπορεί να έχουμε γίνει τόσο απάνθρωποι κύριε Ευαγγελάτε» κατέληξε ο υπουργός ανάπτυξης.

rosa.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί