Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη καλλιτεχνών και το άνοιγμα δανειστικών βιβλιοθηκών

Τροπολογία για την ενίσχυση των ανθρώπων του Πολιτισμού αλλά και την επαναλειτουργία των δανειστικών βιβλιοθηκών κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν -με πρωτοβουλία της τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου- τρεις τροπολογίες για τη στήριξη των καλλιτεχνών, οι οποίες αφορούν τα εξής:

1. Οικονομική ενίσχυση των δημιουργών και των καλλιτεχνών μέσω των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων

2. ΦΠΑ Πολιτισμού: ένταξη στον κατώτατο συντελεστή 6% της παραγωγής και του χαρτιού του βιβλίου, των ψηφιακών και των ακουστικών – ηχητικών βιβλίων (ebooks, audiobooks),των εισιτηρίων κινηματογράφου [και των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

3. Ποσόστωση για τη μετάδοση ελληνικών μουσικών έργων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς – Υποχρέωση λήψης άδειας χρήσης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων από τους υποψήφιους προς αδειοδότηση ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς – Κυρώσεις.

Επιπλέον, τροπολογία κατατέθηκε και για το «δικαίωμα δημόσιου δανεισμού από βιβλιοθήκες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί