Νέο σόου Μητσοτάκη στα Ακρόπολη: Εγκαινίασε τον ανελκυστήρα των ΑμεΑ, ενώ για 2 χρόνια το μνημείο ήταν χωρίς πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία

Τα εγκαίνια του νέου ανελκυστήρα της Ακρόπολης επέλεξε για τη νέα επικοινωνιακού τύπου εμφάνισή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το σάλο και το στραπάτσο της εικόνας του στην Πάρνηθα.

Φορώντας μάσκα αυτή τη φορά, έφτασε στην Ακρόπολη για τα εγκαίνια συνοδευόμενος από τη Λίνα Μενδώνη, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και ενώ επί δυο χρόνια είχαν αφήσει το μνημείο χωρίς πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ και γενικότερα τους μη δυνάμενους να κινηθούν με ευκολία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Εννοείται ότι στις δηλώσεις του εξήρε το έργο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση που ανέλαβε το έργο τόσο του νέου ανελκυστήρα όσο και των νέων τσιμεντένιων διαδρομών στον Ιερό Βράχο.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με μάσκα και σε απόσταση από τη Λίνα Μενδώνη πάνω στην τσιμεντένια διαδρομή που εγκαινίασε στην Ακρόπολη (EUROKINISSI/POOL INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Όπως ανέφερε το έργο του ανελκυστήρα, αποδεικνύει έμπρακτα ότι το ελληνικό δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και οράματα.

Να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του νέου ανελκυστήρα πλαγιά ήταν για τις 19 Ιουνίου 2020, τέσσερις μήνες μετά την ομόφωνη έγκριση των μελετών από το ΚΑΣ.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η επιλογή για τις νέες διαδρομές από τσιμέντο στην Ακρόπολη είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από ειδικούς επιστήμονες που επεσήμαιναν ότι η επιλογή των υλικών για την κατασκευή είναι απολύτως ξένη με το μνημείο.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί