«Η χώρα δεν είχε επαρκή τεστ την άνοιξη» παραδέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με αφορμή το γεγονός ότι η διατίμηση στα τεστ αποφασίστηκε τώρα, μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και αφότου χιλιάδες συμπολίτες μας το πλήρωσαν πανάκριβα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι το προηγούμενο διάστημα η χώρα δεν διέθετε επαρκή τεστ.

Να θυμίσουμε ότι το αίτημα για διατίμηση στις εξετάσεις για τον κορονοϊό, όπως και η συνταγογράφησή του από τον ΕΟΠΥΥ, έχει τεθεί από τους πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την αρχή σχεδόν της πανδημίας, με την κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, να δηλώνει μονότονα ότι «όποιος πρέπει να κάνει το τεστ, μπορεί».

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί αποφασίστηκε τώρα η διατίμηση στα τεστ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι αν είχε επιβληθεί διατίμηση στα τεστ νωρίτερα, τότε υπήρχε ο κίνδυνος να υπάρξουν ελλείψεις τεστ. Ενώ τώρα υπάρχει επάρκεια τεστ και η επιβολή διατίμησης ήταν εφικτή.

Λίγο αργότερα, την ίδια θέση εξέφρασε και στο τηλεοπτικό δίκτυο OPEN, λέγοντας ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο, ήταν δύσκολο να επιβληθεί διατίμηση καθώς ήταν πολύ λίγες οι εταιρίες που παρήγαγαν τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως είπε, ο ίδιος ως υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς είναι αντίθετος με την επιβολή διατίμησης, το οποίο θεωρεί «σοβιετικό μέτρο», ωστόσο ο νόμος της αγοράς όσον αφορά τα τεστ για τον κορονοϊό «δεν λειτούργησε» όπως είχε συμβεί με την τιμή της μάσκας.

Και γι’ αυτό αναγκάστηκε η κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να μειωθεί η τιμή τους.

Η συζήτηση για τα τεστ άνοιξε γιατί ιδιωτικοί εργαστηριακοί γιατροί προχωρούν σε παύση διενέργειας ελέγχων για τον κορονοϊό λόγω του πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση.

Δείτε: Αντιδρούν στο πλαφόν και σταματούν τα τεστ τα ιδιωτικά εργαστήρια

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, αν και ο ίδιος πιστεύει στον καπιταλισμό και τα κέρδη, «αυτή δεν είναι εποχή να βγάλουμε κέρδη», αλλά όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί