Απίστευτος Πατούλης: Ήξερε ότι έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού και πήγε για αιμοδοσία και στο στούντιο του ΣΚΑΙ!

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πατούλης εκτός από Περιφερειάρχης Αττικής είναι και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης πήγε σε αιμοδοσία αν και γνώριζε ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού λίγες ημέρες νωρίτερα, σπάζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς της πανδημίας.

Ο Γιώργος Πατούλης έκανε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Σύμφωνα με όσα ανέφερε τότε, γνώριζε τουλάχιστον δύο ημέρες πριν ότι είχε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και αψηφώντας τους υγειονομικούς κανόνες εμφανίστηκε όχι μόνο στην εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και σε πρωινή εκπομπή.

Το χρονικό της ιστορίας που εκθέτει τον κ. Πατούλη

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο κ. Πατούλης αποκαλύπτει ότι είναι θετικός στον κορονοϊό. Το απόγευμα της Τρίτης, 1 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης αναφέρει τα εξής:

“Είχα μια συνάντηση με ένα δήμαρχο, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα όπως σε κάθε συνάντηση. Διαβάσαμε το Σάββατο σε μια ανάρτησή του ότι βγήκε θετικός. Ο Αντιπεριφερειάρχης μας κ. Πέπας χθες έκανε τεστ και βγήκε θετικός. Οπότε έκανα και εγώ σήμερα και βγήκα και εγώ θετικός. Τηρούμε το πρωτόκολλο προφανώς”.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ο κ. Πατούλης γνώριζε λοιπόν από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου όπως είπε ο ίδιος, ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ μια ημέρα αργότερα είχε βρεθεί θετικός και ο Αντιπεριφερειάρχης. Οφειλε λοιπόν να μπεί από μόνος του σε καραντίνα.

Την Τρίτη το πρωί ο κ. Πατούλης πηγαίνει στην εθελοντική αιμοδοσία στο ΟΑΚΑ . Πριν, έχει βγει δια ζώσης σε εκπομπή από το πλατό του ΣΚΑΙ. Μάλιστα, παρά τις συστάσεις για εξ αποστάσεως τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ο ίδιος είναι ένα από τα λίγα πολιτικά πρόσωπα που εξακολουθούν να εμφανίζονται δια ζώσης στα κανάλια. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανακοινώνει ότι είναι θετικός.

Η… εξήγηση

Στην προσπάθειά του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο κ. Πατούλης αναφέρει την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου στο Star:

“Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, είχαμε κάνει ένα rapid test που είχε βγει αρνητικό. Και επειδή είχαν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα κατά την επίσκεψη του συγκεκριμένου δημάρχου θεωρήσαμε ότι ήταν αρνητικό. Η περαιτέρω εξέταση που έγινε μετά το μεσημέρι, μετά την αιμοδοσία το μοριακό ήταν θετικό”.

Με λίγα λίγα, ο κ. Πατούλης επιβεβαίωσε ότι αν και γνώριζε ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, όχι μόνο δεν μπήκε σε προληπτική καραντίνα, αλλά βασίστηκε στα αποτελέσματα του rapid test, χωρίς να περιμένει αυτά του μοριακού που είναι πιο σίγουρα και πήγε στην αιμοδοσία και στην εκπομπή με κίνδυνο να διασπείρει τον ιό.

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ, Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου βγήκαν από ξεχωριστά πλατό την επόμενη της παρουσίας Πατούλη εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ. Την ίδια στιγμή άγνωστα είναι ακόμα ποια είναι τα μέτρα που πήρε η Περιφέρεια Αττικής η οποία διοργάνωσε την δράση εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την ΠΟΣΕΑ και την στήριξη της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πατούλης εκτός από Περιφερειάρχης Αττικής είναι και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Απίστευτος Πατούλης: Ήξερε ότι έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού και πήγε για αιμοδοσία και στο στούντιο του ΣΚΑΙ!”

  1. Δήμος Σθένης

    Πιο πατούλης γίνεσαι; Βεβαίως. Όταν είσαι ήδη πάτος! Αλλά υπάρχει ακόμη και κατώτερος πάτος.. Ο Πατούλης με κεφαλαίο Π!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί