Ανοίγουν τη Δευτέρα τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών

Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικής πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα super markets

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε ξεκαθαρίσει πως υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν σύντομα τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα, καθώς, όπως είπε, δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Όπως υπογράμμισε, πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η να καταλαγιάσει η πανδημία, δεύτερος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς και τρίτος ο εμβολιασμός, επισημαίνοντας πως είμαστε ακόμη στον πρώτο στόχο.

Επίσης, ανέφερε πως αν κάποιο κατάστημα επιλέγεται να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, διευκρίνισε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως θα διατηρηθεί το «λουκέτο» σε μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση έως ότου η Ελλάδα λάβει το εμβόλιο και αρχίσει τους μαζικούς εμβολιασμούς.

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως, κάποια στιγμή, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε, επίσης, το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί