«Αδειάζουν» Μητσοτάκη στελέχη αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη: «Ζητούσαμε lockdown αλλά μας αγνοούσαν»

Τη δική τους απάντηση δίνουν τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ και άλλων παραγόντων της Θεσσαλονίκης στη δήλωση του πρωθυπουργού το Σάββατο κατά την επίσκεψή του στην πόλη πως δεν υπήρχαν εισηγήσεις από αυτοδιοικητικούς και επιστήμονες για lockdown στην πόλη.

Δείτε: Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πλέον το μαξιλάρι! – Πρόλαβε και σπατάλησε 37δισ. €, με την κοινωνία και το ΕΣΥ σε διάλυση!

Στελέχη της αυτοδιοίκησης αποκαλύπτουν πως είχαν προτείνει από τα μέσα Οκτωβρίου την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων και την επιβολή lockdown στην πόλη και το νομό αλλά δεν ελήφθησαν υπόψη του κεντρικού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας και του Μεγάρου Μαξίμου.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στο Mega. «Είναι προφανές, ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ως Περιφέρειες δεν μπορούμε να επιβάλλουμε lockdown. Μπορούμε να πούμε την γνώμη μας και την είπαμε. Ζητήσαμε μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV» o πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αποκάλυψε ότι στην κρίσιμη σύσκεψη της 22ας Οκτωβρίου ομόφωνα οι αυτοδιοικητικοί πρώτου και δεύτερου βαθμού είχαν εισηγηθεί την υλοποίηση του lockdown, των περιοριστικών μέτρων που σήμερα ισχύουν, από τότε γιατί είχαν επισημάνει τους κινδύνους για την πόλη. Επίσης την απαγόρευση μετακίνησης πολιτών το τριήμερο αλλά ακόμη, μετά από εισήγηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που υιοθετήθηκε, και την ακύρωση των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου, ακόμη και την μη έλευση στην πόλη της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Λυπάμαι να το πω δεν εισακουστήκαμε», τόνισε.

Aνάλογες δηλώσεις με τον κ. Καϊτεζίδη για τη στάση της αυτοδιοίκησης υπέρ της λήψης μέτρων νωρίτερα είχε κάνει και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου: «Επισημαίνω ότι την Πέμπτη 22.10.2020 και ώρα 19.00’ πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύσκεψη παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, στην οποία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να μη πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του τριημέρου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και να μην πραγματοποιηθεί εφέτος η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Κυρίζογλου, «ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την αυστηροποίηση των μέτρων. Ο γράφων και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ/ΚΜ) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης πέραν των ανωτέρω ζήτησαν την ενημέρωση των δήμων για τα επιδημιολογικά στοιχεία της περιοχής τους.Επίσης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (στη σύσκεψη συμμετείχε ο Πρύτανής του Ν. Παπαϊωάννου), με την επιδημιολογική του έρευνα επισήμανε τη μεγάλη αύξηση (500%) του ιικού φορτίου στα λύματα. Έπρεπε λοιπόν τα μέτρα να ληφθούν από την κυβέρνηση 7-10 ημέρες νωρίτερα», είχε αναφέρει σε επιστολή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί