Βρήκαν τον δράστη που κρέμασε και βασάνισε σκυλιά στην Κρήτη

Χειροπέδες σε 53χρονο κτηνοτρόφο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης στα Κεραμειά που είχε γδάρει και κρεμάσει δύο σκύλους σε ένα δέντρο στην περιοχή. Το περιστατικό είχε συμβεί στα μέσα Αυγούστου και είχε προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε: Κρήτη: Bρήκε τα σκυλιά της κρεμασμένα βασανισμένα και ακρωτηριασμένα

Ο δράστης δεν είχε εντοπιστεί άμεσα, αλλά η αστυνομία δεν είχε πάψει να τον αναζητάει και τελικά, έπειτα από εντατικές έρευνες, η Ασφάλεια Χανίων ξετύλιξε το νήμα και συνέλαβε έναν 53χρονο Χανιώτη κτηνοτρόφο.

Υπενθυμίζεται ότι τα σκυλιά είχαν βρεθεί κρεμασμένα, γδαρμένα, έχοντας υποστεί έντονη κακοποίηση και βασανισμό.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε σήμερα (02.12.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Ειδικότερα από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς (σκύλοι) τα οποία βρέθηκαν την 11.08.2020 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και  ταυτοποιήθηκε ημεδαπός- δράστης ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ημεδαπού βεβαιώθηκαν σχετικές διοικητικές παραβάσεις οι οποίες ανέρχονται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, συνελήφθη ο ανωτέρω για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί