Παραίτηση ευρωβουλευτή του ΕΛΚ για συμμετοχή σε πάρτι με όργια και ναρκωτικά στις Βρυξέλλες

Σάλο έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η είδηση ότι εν μέσω πανδημίας και καθολικής καραντίνας, διοργανώθηκε σεξουαλικό πάρτι με τουλάχιστον 25 παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων και ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ, ο οποίος κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως έχει γίνει γνωστό πολλοί από τους συμμετέχοντες ανήκαν στο διπλωματικό σώμα, ενώ η σύλληψη του ευρωβουλευτή ήταν κινηματογραφική καθώς αποπειράθηκε να διαφύγει χωρίς όμως επιτυχία, με την αστυνομία να τον συλλαμβάνει και στη συνέχεια να τον ανακρίνει.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε υπόγειο γνωστού μπαρ στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελία, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία περαστικός είδε έναν άνδρα να κατεβαίνει από μια υδροροή και τον αναγνώρισε. Tα χέρια του ευρωβουλευτή ήταν μέσα στα αίματα και θεωρείται πιθανόν να τραυματίστηκε στη διάρκεια της επιχείρησης. Στο σακίδιό του βρέθηκαν ναρκωτικά, ενώ δεν είχε επάνω του ταυτότητα. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο σπίτι του όπου δήλωσε ποιος είναι και ότι έχει διπλωματικό διαβατήριο.

Ο ευρωβουλευτής που ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα Fidesz του Όρμπαν και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζάγιερ Γιόζεφ, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής.

Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και οδήγησε στο σπίτι.Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεση δοκιμή, αλλά δεν το έκαναν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι «έκσταση», αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ)».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί