Επέστρεψαν στην Κρήτη οι εθελόντριες νοσοκόμες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Στις 18 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη έφτασαν στη Θεσσαλονίκη και δη μέσα σε σχεδόν πανηγυρικό κλίμα, οι εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη για να συνδράμουν στη μάχη με τον κορονοϊό.

Μετά 12 ημέρες αποχώρησαν, αφού όμως προηγουμένως προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στην πιο κρίσιμη καμπή του δεύτερου κύματος της πανδημίας που μαστίζει την πόλη.

Η περίοδος της εθελοντικής μετακίνησής τους από υγειονομικές δομές της μεγαλονήσου ολοκληρώθηκε με το τέλος του μήνα κι έτσι οι εννέα εξ αυτών επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η μία εκ των νοσηλευτριών, η δέκατη δηλαδή, βρισκόταν έως και χθες Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και αναζητούνταν τρόπος προκειμένου να παρατείνει την παραμονή της στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, το οποίο επικαλείται πηγή του Ιπποκρατείου, οι κρητικοπούλες προσέφεραν πολύτιμη χείρα βοηθείας, σε μια περίοδο μάλιστα, κατά την οποία το νοσοκομείο δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο, από σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν για το νοσοκομείο καθώς, εκτός από τις εθελόντριες από την Κρήτη, χθες έληξε η απόσπαση και άλλων 25 νοσηλευτριών οι οποίες είχαν μετακινηθεί στο Ιπποκράτειο από το Θεαγένειο και από διάφορα Κέντρα Υγείας.

Όπερ σημαίνει ότι αθροιζόμενες οι συνολικές απώλειες ανέρχονται σε 35. Σύμφωνα με την ίδια πηγή την οποία επικαλείται η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, η διοίκηση του Ιπποκρατείου είναι σε επαφή με την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε το νοσοκομείο να μη στερηθεί των υπηρεσιών τόσων πολλών νοσοκόμων.

Μακάρι να βρεθεί η λύση καθώς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να λειτουργούν πέρα από τα όριά τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί