Διευθυντής ΜΕΘ στο «Παπανικολάου»: «Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει τη ζωή του λόγω έλλειψης ΜΕΘ» (Βίντεο)

«H κρυφή διασπορά στην κοινωνία είναι μεγάλη, ο μεγάλος όγκος των ασθενών βρίσκεται σε βαριά κατάσταση»

Τραγική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία κυρίως της Βόρειας Ελλάδας παρά τη σχετική μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να καταβάλουν αγώνα δρόμου για να βρουν ένα άδειο κρεβάτι στις ΜΕΘ.

«Ακόμα και το βράδυ, γίνεται μεγάλος αγώνας να βρεθεί μία κλίνη εντατικής. Δεν λέει να κοπάσει αυτό το κύμα» επισήμανε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Open. 

«H κρυφή διασπορά στην κοινωνία είναι μεγάλη» ανέφερε και πρόσθεσε πως «ο μεγάλος όγκος των ασθενών βρίσκεται σε βαριά κατάσταση». Γι’ αυτό, όπως εξήγησε, γιατροί και νοσηλευτές, που βιώνουν δια ζώσης τη δύσκολη κατάσταση, είναι «επιφυλακτικοί για την άρση των μέτρων». «Είναι θολή ακόμη η μέρα για να γίνει άρση περιορισμών… Ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει να διευκολύνουμε την εξάπλωση του ιού», τόνισε.

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ, αναγκάζονται να κάνουν διακίνηση ασθενών, γεγονός που, όπως τόνισε, σημαίνει ότι «κάποιος κερδίζει τη ζωή του και κάποιος την χάνει». «Είναι αδύνατον να αντέξουμε μία ακόμη πίεση», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλά κρυφά κρούσματα, βλέπουμε τις συνέπειες του βουβού κύματος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί