Πειρατεία σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων στη Νιγηρία – Όμηροι τρεις Έλληνες ναυτικοί

Το 23ο περιστατικό συνολικά στον κόλπο της Νέας Γουϊνέας μέσα στο 2020

Καλά στην υγεία τους είναι οι 5 Έλληνες ναυτικοί, που ανήκουν στο πλήρωμα του ελληνικών συμφερόντων εφοδιαστικού δεξαμενόπλοιου «Στέλιος Κ», στο οποίο έγινε έφοδος πειρατών στην Νιγηρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το περιστατικό συνέβη πριν επτά μέρες. Οι πειρατές πήραν ομήρους 3 εξ αυτών, τον πλοίαρχο και δύο ναύτες, και όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Ναυτιλίας, είναι σε εξέλιξη επαφές για την απελευθέρωσή τους.

Οι πειρατές μετέφεραν τους 3 στην ξηρά και άφησαν το πλοίο. Τα υπόλοιπα δύο μέλη του πληρώματος οδήγησαν σε ασφαλές λιμάνι στο Λάγκος το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε φύγει κενό φορτίου τον Οκτώβριο.

Το υπουργείο Εξωτερικών, που επίσης παρακολουθεί την υπόθεση, εκφράζει αισιοδοξία για αίσια έκβαση στην περιπέτεια των τριών Ελλήνων, σύντομα.

Η απαγωγή είναι το 23ο περιστατικό συνολικά στον κόλπο της Νέας Γουϊνέας μέσα στο 2020. Είχαν απαχθεί συνολικά 118 ναυτικοί, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Η ΠΕΜΕΝ σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι οι οικογένειες των ναυτικών δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί τους, κάτι που ωστόσο κατέστη εφικτό εχθές. Παράλληλα ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να κάνει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αποτελεσματικά.

ert.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί