Εθελοντική αιμοδοσία του «Αιματοκρήτη» στην Ν. Αλικαρνασσό

Την Τετάρτη 02/12/2020 από 16:30 – 19:30

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 02/12/2020 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 16:30 – 19:30.  Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε_μαζί», σε συνεργασία με την Ενορία του Αγίου Νικολάου, το 1ο,  2ο & 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο & 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν.Αλικαρνασσού. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσιών του ΠΑΓΝΗ. 

Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν έχουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. 

Ο Αιματοκρήτης συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). 

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής! Οι αιμοδότες πρέπει να συμπληρώνουν το Β1 στο έντυπο ή sms μετακίνησης.

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα για την δωρεά μυελού οστών, τη δωρεά οργάνων και την δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες). Τέλος θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το συσσίτιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου. Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί