Εισαγγελική έρευνα για το παράλληλο συστήμα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού στον ΕΟΔΥ

Tην παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα η κα Παπαγεωργακοπούλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορoνοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών. Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως “αποκυήματα νοσηρής φαντασίας”.

O αλγόριθμος και το άνοιγμα του τουρισμού

Εκτός από τις αποκαλύψεις των δύο εφημερίδων που εγείρουν πολλά ερωτήματα και εκθέτουν την κυβέρνηση ιδιαίτερα σημαντικά είναι και όσα αποκάλυψε το Documento σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού το οποίο βασίστηκε σε έναν αλγόριθμο για τα τεστ που δεν είχε πειραματική επικύρωση, με ασαφή αποτύπωση ρίσκου και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για τον αλγόριθμο EVΑ, ο οποίος παρουσιάστηκε από τα φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση Μέσα ως ο «άσος στο μανίκι του πρωθυπουργού» για την ασφαλή επανεκκίνηση της βαριάς βιομηχανίας το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επρόκειτο να παρέχει εξηγήσεις στη Βουλή κληθείς από την αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να αποδείξει αν η EVA ήταν ένα τεχνολογικό οχυρό στα σύνορα της χώρας ή το άλλοθι για τα ανεπαρκή τεστ στους επισκέπτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί