Λάρισα: Αιχμές προέδρου Ιατρικού Συλλόγου για «επίπλαστα δεδομένα» του ΕΟΔΥ

Κατηγορηματικός κατά της βεβιασμένης άρσης του lockdown και του ανοίγματος των σχολείων χωρίς αυστηρά και ελεγχόμενα περιοριστικά μέτρα είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος θεωρεί πως βρισκόμαστε πλέον στην πιο επικίνδυνη φάση του δευτέρου κύματος, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα ακόμη πιο ανεξέλεγκτο τρίτο κύμα αμέσως μετά τις γιορτές.

Μιλώντας στη Θεσσαλία τηλεόραση ο πρόεδρος του ΙΣΛ σημειώνει πως χθες ήταν μία πολύ δύσκολη ημέρα για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, καθώς είχαμε 6 νεκρούς από κορονοϊό στα δύο νοσοκομεία της πόλης και 11 συνολικά μαζί με τους πέντε από το νοσοκομείο του Βόλου, ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πιεστική καθώς σε όλη την 5η ΥΠΕ (Θεσσαλία και Στερεά) δεν υπάρχει κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ-covid από τα 83 που έχουν αναπτυχθεί συνολικά στα νοσοκομεία της περιοχής.

Εξίσου ανησυχητικό επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος είναι το γεγονός πως έχουμε πλέον μολύνσεις σε ιδιωτικές δομές υγείας στη Λάρισα και σε ευάλωτες ομάδες όπως οι νεφροπαθείς, αλλά και σε μαζικούς χώρους εργασίας όπως βιοτεχνίες και εργοστάσια, αλλά και σε προνοιακές δομές.

Με βάση αυτά καταλήγει ο πρόεδρος το ΙΣΛ είναι πρόωρο τουλάχιστο στην περιοχή μας να μιλάμε για άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία θα πρέπει να γίνει μόνον εάν και εφόσον έχουμε πιο ευνοϊκά και αξιόπιστα υγειονομικά δεδομένα .

Ειδικότερα για το θέμα της αξιοπιστίας των δεδομένων ο κ. Γιαννακόπουλος σημειώνει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει και ο γενικός πληθυσμός τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ώστε να μην υπάρχει χαλάρωση και εφησυχασμός στην κοινωνία, αλλά κυρίως να το γνωρίζει η επιστημονική κοινότητα ώστε οι αποφάσεις της να βασίζονται σε πραγματικά και όχι επίπλαστα δεδομένα .

thessaliatv

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί