Σε τραγική κατάσταση και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Γκρεμίζουν τοίχους για νέα ΜΕΘ 8 κλινών

Την τραγική κατάσταση που περιγράφουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνει η είδηση ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου είναι πλέον γεμάτη και τα περιστατικά διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία. Στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 100 ασθενείς με COVID και εξυπηρετεί πλέον μόνο τα πολύ ελαφρά περιστατικά.

Η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιφέρεια Αν. Μακεδονίας/Θράκης είναι ήδη επιβαρυμένη καθώς σε ανάλογη κατάσταση είναι το Νοσοκομείο Δράμας την οποία επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και τα μικρότερα Νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε μονάδες αποκλειστικά για COVID.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης τονίζουν πως η κατάσταση είναι όχι μόνο οριακή, αλλά και επικίνδυνη, καθώς μεταξύ άλλων σημειώνουν πως ασθενείς με παθολογικές ασθένειες νοσηλεύονται ανάμεσα σε ασθενείς με Covid-19 με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς του ιού να είναι πολύ μεγάλος. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 100 ασθενείς με COVID και κρίνεται αδύνατο να εξυπηρετηθούν άλλα περιστατικά εκτός από τα πολύ ελαφρά.

«Σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο. Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά απο ιχνηλάτηση. Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. 

Συγκλονίζει ο γιατρός από την Αλεξανδρούπολη

Την ίδια ώρα συγκλονίζει το μήνυμα του διευθυντή καθηγητή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Θεοδόση Μπιρμπίλη για την κατάσταση που επικρατεί και για την απόπειρα να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με COVID-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!», αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί