Πυρκαγιά στο Μάτι: Αίτημα στον ανακριτή για συμπληρωματική δίωξη από τη χήρα Φύτρου

Νέο αίτημα προς τον ανακριτή που διενεργεί την έρευνα για το Μάτι υπέβαλλε η Ευαγγελία Φύτρου μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου. Πρόκειται για τη γυναίκα η οποία τον Ιούλιο του 2018 έχασε το σύζυγο και τα ανήλικα παιδιά της στην πυρκαγιά στο Μάτι και η οποία στην αίτηση της στον ανακριτή προσκόμισε και συμπληρωματικά στοιχεία.

Η κα Φύτρου ουσιαστικά ζητεί από τον ανακριτή να υποβάλλει νέο αίτημα στην εισαγγελία για άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με το άρθρο 250 παρ. 2 ΚΠΔ επικαλούμενη τα νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίζει στον ανακριτή κάποιοι είχαν «πειράξει» τα ημερολόγια πτήσεων των αεροσκαφών εκείνη την ημέρα και παρουσίασαν ψευδή στοιχεία για το χρόνο που απογειώθηκαν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα

Σύμφωνα με το αίτημα της κυρίας Φύτρου τα παραπάνω στοιχεία με την «πλαστογραφημένη αναγραφή» αναδεικνύουν το στοιχείο του δόλου και όχι της αμέλειας και συνεπάγονται ποινικές ευθύνες «τόσο για τον πλαστογράφο, όσο και για τον Διοικητή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος (αν δεν είναι το αυτό φυσικό πρόσωπο) , ο οποίος βεβαίωσε μεταγενέστερα το γνήσιο της υπογραφής των αναγραφόμενων στο ημερολόγιο της Υπηρεσίας».

Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής διώκεται ήδη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς και τώρα σύμφωνα με το αίτημα που κατατέθηκε στον ανακριτή, ο ίδιος ενήργησε με δόλο εκείνη την ημέρα.

Επιπλέον, η χήρα Φύτρου σημειώνει ότι εκείνη την ημέρα ήταν διαθέσιμα επτά ελικόπτερα Σινούκ, τα οποία ουδέποτε πέταξαν για το Μάτι, εκτός από ένα στις 18:10 και όχι, όπως λέει, στις 17:00, όπως ψευδώς αναγράφεται στο ημερολόγιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ακόμη, στο αίτημα της χήρας Φύτρου προς ανακριτή, ο οποίος ήδη έχει υποβάλλει δυο φορές αίτημα στην εισαγγελία για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, γίνεται λόγος για αναιτιολόγητη απόρριψη των αιτημάτων αυτών από την εισαγγελία. Και αυτό διότι σε κανένα από τα νέα ζητήματα που έθεσε ο ανακριτής, δεν δόθηκε από την εισαγγελία επαρκής και αιτιολογημένη απάντηση, σύμφωνα με την πλευρά Φύτρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί