Έπρεπε να περάσουν 9 μήνες, για να βάλουν πλαφόν στην τιμή των τεστ

Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης η οποία επί μήνες άφηνε τους πολίτες στα δίκτυα των κερδοσκόπων

Χρειάστηκαν να περάσουν 9 μήνες από τη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα και να σπάσει το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων για να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή μπαίνει επιτέλους τέλος στην αισχροκέρδεια με τα τεστ για τον Covid19. Μία αισχροκέρδεια που όλους αυτούς τους μήνες υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια.

Ειδικότερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε θέσπιση ανώτατων τιμών για τα τεστ ελέγχου για τον κορωνοϊό που γίνονται, προκειμένου να μην υπάρχουν, όπως ανέφερε φαινόμενα κερδοσκοπίας και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Σύμφωνα με τον Π. Σταμπουλίδη, για τα τεστ μοριακού ελέγχου η ανώτατη τιμή θα είναι τα 40 ευρώ, ενώ για τα Rapid tests (ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου) τα 10 ευρώ.

Πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός θα καταθέσει σχετική τροπολογία για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ στη συνέχεια θα εκδοθεί υπουργική απόφαση. Σημειώνεται ότι για το ελληνικό δημόσιο το κάθε τεστ μοριακού ελέγχου κοστίζει περίπου 13 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ζητούσε να οριστεί ενιαία τιμή του τεστ ανίχνευσης του ιού, προσιτή για τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί