Κρούσματα κορονοϊού σε άλλα δύο γηροκομεία

Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν δεκαπέντε ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι και πέντε εργαζόμενοι στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, παραμένουν στις εγκαταστάσεις της μονάδας φροντίδας, σε διαφορετικό όμως κτίριο ενώ οι θετικοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι του.

Φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου, ενώ έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των ηλικιωμένων, ενώ οι υπεύθυνοι της μονάδας ακολουθούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Συναγερμός και σε γηροκομείο της Φλώρινας

Συναγερμός σήμανε σήμερα Παρασκευή στο Γηροκομείο Φλώρινας, αφού αρκετοί εργαζόμενοι και τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρουν πως εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα σε προληπτικό έλεγχο που έγινε σε εργαζόμενο του γηροκομείου,

Στη συνέχεια ακολούθησε διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του, τόσο στους υπόλοιπους εργαζόμενους όσο και στους τρόφιμους του Γηροκομείου.

Τα περισσότερα δείγματα βγήκαν θετικά, ενώ ο ΕΟΔΥ βρίσκεται εν αναμονή των υπολοίπων δειγμάτων τα οποία έλαβαν σήμερα από τροφίμους.

Αρκετοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, ενώ αρκετοί είναι και διασωληνωμένοι μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Φλώρινας.

Η ραγδαία μετάδοση σε τροφίμους και εργαζόμενους και η ραγδαία επιδείνωση αρκετών από αυτούς, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ και στους φορείς της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί