Η Κεραμέως αποκρύπτει και τη σύμβαση με τη Cisco μετά τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Επαναλαμβανόμενη δυσανεξία στο δημόσιο έλεγχο επιδεικνύει η Νίκη Κεραμέως, καθώς μετά την άρνησή της να καταθέσει τα πρακτικά της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σήμερα, απέρριψε και την κατάθεση της σύμβασης με τη Cisco αναφορικά με την πολυτάραχη τηλεκπαίδευση.

Κατά την απάντηση Επίκαιρης Ερώτησης σε βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, η υπουργός Παιδείας είπε «όχι» στο αίτημα κατάθεσης της σύμβασης με τη Cisco, εταιρίας που ευθύνεται για το επαναλαμβανόμενο φιάσκο της τηλεκπαίδευσης.

Για να αιτιολογήσει την άρνησή της, η Ν. Κεραμέως επικαλέστηκε την απαίτηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να μην δημοσιευτεί η σύμβαση και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επισκεφτούν το υπουργείο για να λάβουν γνώση. Βέβαια, η πρακτική αυτή δεν επιτρέπει τη δημοσίευση της σύμβασης προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τους όρους και τις ρήτρες που έχουν συμφωνηθεί.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ διερωτήθηκε: «Τι περιλαμβάνει η σύμβαση που δεν αντέχει τη δημόσια συζήτηση;», τονίζοντας παράλληλα ότι η σύμβαση πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας είχε απορρίψει και το αίτημα του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, για κατάθεση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε σχέση το άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί