Επικίνδυνα fake news από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα»

Τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αυξάνονται δραματικά και οι νεκροί από την πανδημία ξεπερνούν πλέον τους 2.000, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχωρά σε μία επικίνδυνη και εντελώς άστοχη δήλωση που στέλνει τα λάθος μηνύματα στους πολίτες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια να καλύψει τους αστυνομικούς που αποτελούσαν υγειονομική βόμβα στους δρόμους της Αθήνας ανήμερα της 17ης Νοέμβρη, ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δε μεταδίδεται σε εξωτερικούς χώρους.

«Οι 5.000 άνθρωποι (σ.σ. αστυνομικοί) που αναπτύχθηκαν στο Πολυτεχνείο, φορούσαν όλοι μάσκες, ήταν αραιά ο ένας από τον άλλον βάσει οδηγίας που δόθηκε και ήταν έξω. Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα. Ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς χώρους» ισχυρίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πέρα από τα ψεύδη και τις ανακρίβειες, δεκάδες αστυνομικοί ανήμερα της επετείου μνήμης του Πολυτεχνείου, ήταν συνωστισμένοι, χωρίς καν να φορούν μάσκα, η δήλωση του υπουργού προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.

Αν ο κορωνοϊός δε μεταδίδεται σε ανοικτούς χώρους, για ποιο λόγο έχει επιβληθεί – και σωστά – καθολική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους; Για ποιο λόγο έχουν επιβληθεί εκατοντάδες πρόστιμα στους παραβάτες; Γιατί υπάρχει καθολικό lockdown, το οποίο μάλιστα επεκτάθηκε μέχρι τουλάχιστον τις 7 Δεκεμβρίου;

Άραγε η κυβέρνηση και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων υιοθετεί τους παραπάνω ισχυρισμούς;

Ακούστε το ηχητικό (μετά τις 17.00)

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Επικίνδυνα fake news από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Δεν μεταδίδεται έξω ο ιός στην ατμόσφαιρα»”

  1. Δήμος Σθένης

    Χαράς ευαγγέλια. Ο “ιός δεν μεταδίδεται έξω στην ατμόσφαιρα” είπε ο Χρυσοχοΐδης, φορώντας τη “μουστρούχα του!!! Απορία μου! Γι αυτό κυκλοφορεί έξω ελεύθερος; Αλλά ανεξάρτητα του αν μεταδίδεται ή όχι ο κορωνοϊός έξω στην ατμόσφαιρα, καλά θα κάνει ο εν λόγω βλαμμένος να κλειστεί μέσα γιατί ο ίδιος είναι πολύ χειρότερος όχι απ’ τον κορωνοϊό, αλλά κι απ’ αυτήν την πανούκλα! Και άλλη επιδημία δεν την αντέχει ο κόσμος!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί