Μαύρη βραδιά για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Η «Ένωση» γνώρισε «βαριά» ήττα (0-3) από τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά αποχαιρέτησε τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

.Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και πήγαν να κάνουν ότι και στο ματς της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια η Ζόρια κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό και να φέρει το ματς εκεί που ήθελε. Τα πράγματα ήταν δύσκολα, αλλά το σημείο που άλλαξε τα πάντα ήταν η αποβολή του Γεφχέν Σάκχοφ στο 48ο λεπτό.

Η «Ένωση» αναγκάστηκε να παίξει σε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το λάθος του Γιώργου Αθανασιάδη που έφερε το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων. Από εκεί και πέρα, δέχθηκε άλλα δύο γκολ σε μια εφιαλτική βραδιά, επιτρέποντας στη Ζόρια να πετύχει τη μεγαλή σε έκταση εκτός έδρας νίκη της στην Ευρώπη!

Εν κατακλείδι σε ένα ματς που η ΑΕΚ έπρεπε να νικήσει για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, όχι απλά δεν τα κατάφερε αλλά γνώρισε και μια «βαριά» ήττα που της αφήνει… πληγές.about:blank

Δυνατό ξεκίνημα, «πάγωσε» τον ρυθμό η Ζόρια

Οι παίκτες του Καρέρα έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και με συνεχόμενες στημένες φάσεις προσπάθησαν να απειλήσουν. Μετά από εκτέλεση φάουλ ήρθε και η πρώτη καλή ευκαιρία με τον Λιβάγια, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει λίγο και την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

Ο Κροάτης ήταν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της «Ένωσης», η μπάλα περνούσε συνέχεια από τα πόδια του κι αυτός ουσιαστικά έπαιρνε την τελική απόφαση για την κατάληξη των «κιτρινόμαυρων» επιθέσεων. Δεν υπήρχε άλλωστε και Μάνταλος στο ματς.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τόσο τον Λιβάγια, όσο και τον παρτενέρ του στην επίθεση, Τάνκοβιτς, με αποτέλεσμα σταδιακά να «παγώσει» τον ρυθμό του αγώνα. Για την ακρίβεια μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η εξέλιξη του αγώνα δεν πήγε όπως θα ήθελε η ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε και να απειλήσει.

Αλλαγή ισορροπιών…

Η Ζόρια, με εξαίρεση ένα σουτ του Τσιγκάνις, δεν μπόρεσε να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με την έναρξη του δεύτερου είχε μια καλή ευκαιρία. Το δυνατό σουτ του Γιουρτσένκο έξω από την περιοχή στο 47′, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη. Ένα λεπτά αργότερα, ήρθε μια φάση που άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς ο μοναδικός «κιτρινισμένος» παίκτης, ο Σάκχοφ δέχθηκε και δεύτερη για αγκωνιά σε εναέρια μονομαχία.

Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει ουσιαστικά για όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερα, με τον Καρέρα να αλλάζει το σύστημα του σε… 4-4-1, έχοντας δεξί μπακ στον Σβάρνα, ως εξτρέμ τους Μπακάκη (δεξιά) και Τάνκοβιτς (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Λιβάγια. Στο 52′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σεβτσένκο να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Τάνκοβιτς.

Τραγικό λάθος και 0-1

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα χειρότερα για την «Ένωση», η οποία από το… πουθενά βρέθηκε και πίσω στο σκορ. Ο Αθανασιάδης στο ντεμπούτο του έμελλε να κάνει ένα τραγικό λάθος καθώς υπολόγισε λάθος και δεν μπόρεσε να διώξει κι ο Γκρόμοφ από κοντά έκανε το 0-1 στο 61ο λεπτό.

Στο 65′ ο Γαλανόπουλος πήρε τη θέση του Μπακάκη, ενώ κι ο Ανσαριφάρντ στη θέση του Τάνκοβιτς, για να πάει να παίξει δίπλα στον Λιβάγια. Λίγο αργότερα (βλ. 68′) η ΑΕΚ είχε δοκάρι σε μια πολύ περίεργη φάση, όπου ο Σβάρνας επιχείρησε σέντρα αλλά έκανε στραβοκλωτσιά, ωστόσο ο Σεφτσένκο δεν υπολόγισε σωστά κι μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δύο δοκαριών.

Φινάλε εφιάλτης!

Η ΑΕΚ προσπάθησε τηρουμένων των αναλογιών, καθώς αναγκάστηκε να παίξει με ανορθόδοξα σχήματα λόγω της αποβολής, να βρει ένα γκολ, αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε και τελικά είδε τη Ζόρια να σημειώνει και δεύτερο τέρμα. Το πέτυχε στο 75ο λεπτό ο Καμπάεφ με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από συνεργασία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έκαναν ακόμα πίο εφιαλτικό το βράδυ των «κιτρινόμαυρων». Ο Νούνοφ κέρδισε πέναλτι κι ο Γιουρτσένκο έκανε το 0-3 στο 86ο λεπτό.

onsports.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί