Κορονοϊός: Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει, την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη

Το πιο ανησυχητικό δεδομένο είναι πως η τάση της Ελλάδας δεν δείχνει να μειώνεται, με αντίθεση με άλλες χώρες. Μάλιστα αυξάνεται ραγδαία, αν παρατηρήσει κανείς την μεγάλη κλίση της παράστασης που αφορά στη χώρα μας

Η ελληνική κυβέρνηση δια του Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να νιώθει υπερήφανη για τις επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορονοϊού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον καλύπτει απολύτως. Ωστόσο οι σταττιστικές αναλύσεις για τη χώρα μας, την Ευρώπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες της δείχνουν το μέγεθος της υποκρισίας των κυβερνητικών παραγόντων.

Επιλέγουμε να εξετάσουμε τον αριθμό των θανάτων ανά εκατομμύριο κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με έναρξη την 1η Οκτωβρίου. Θα συγκρίνουμε τα δεδομένα για ευρωπαϊκές χώρες, που είτε εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα και μεγάλο αριθμό θυμάτων, είτε έχουν πληθυσμιακά μεγέθη ανάλογα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα επιλέξαμε να εξετάσουμε την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Στο παρακάτω διαδραστικό γράφημα φαίνονται οι θάνατοι ανά εκατομμύριο σε εβδομαδιαία βάση.

Η Ελλάδα στην θλιβερή κατάταξη έχει ξεπεράσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, δείχνοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται στις χώρες – μέλη με τις χειρότερες επιδόσεις. Παράλληλα βρίσκεται ψηλότερα σε σχέση με την Πορτογαλία, την Βρετανία, την Ισπανία και τη Γερμανία, για τις οποίες οι αναφορές υπήρξαν τραγικές στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

Το πιο ανησυχητικό δεδομένο είναι πως η τάση της Ελλάδας δεν δείχνει να μειώνεται, με αντίθεση με άλλες χώρες. Μάλιστα αυξάνεται ραγδαία, αν παρατηρήσει κανείς την μεγάλη κλίση της παράστασης που αφορά στη χώρα μας (πατήστε το κουμπί “log”με το οποίο θα εμφανιστούν οι «ταχύτητες» των δεδομένων). Το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των θανάτων ανά εκατομμύριο στη χώρα μας να πλησιάζει τον αριθμό της Γαλλίας με ταχύτατους ρυθμούς.

Παράλληλα ο ρυθμός αύξησης της Ελλάδας δείχνει να είναι ελαφρώς χειρότερος και από της Ιταλίας, ενώ του Βελγίου είναι σαφώς πτωτικός. Αν η τραγική κατάσταση στην Ελλάδα δεν ανακοπεί και τα αναγκαία μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν αποδώσουν, τότε μπορεί να ζήσουμε χειρότερες κατάστασεις.

Δείτε και το σχετικό βίντεο

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί