«ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά»: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα (Βίντεο & φωτο)

«ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά»

Με σύνθημα «φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή και ζωή», ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία καθώς και απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Βρούτση.

Κλίμα αστυνομοκρατίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που γέμισε το κέντρο της Αθήνας με αύρες και ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να προκύψουν εντάσεις ή περιστατικά καταστολής.

Πιο συγκεκριμένα, χιλιάδες εργαζόμενοι ανά την Ελλάδα, συμμετέχουν στην απεργία που εξήγγειλαν η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ , με τη συμμετοχή εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, της ΟΛΜΕ, ενώσεων ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας αλλά και των ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) και ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού).

Οι απεργούντες, αντιδρούν στους κυβερνητικούς χειρισμούς της πανδημίας, σε επίπεδα υγείας και οικονομίας, τηρώντας, κατά τις συγκεντρώσεις τους, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις απαράιτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Εργαζόμενοι, πραγματοποίησαν παρέμβαση τόσο στο υπουργείο Εργασίας, με κεντρικό σύνθημα «ασφάλεια, υγεία, σύνταξη, δουλειά- Δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά», όσο και στην Κοραή, με σύνθημα «λιτότητα, απεργία, τρομοκρατία, κάτω η Νέα Δημοκρατία», αλλά και έξω από το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Πανεπιστημίου.

Επίσης, καλλιτέχνες, θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία, η οποία δεν θα πραγματοποιήσει στάσεις και θα περάσει μπροστά από τα νοσοκομεία, με τα δίκυκλα να μεταφέρουν μόνο έναν επιβάτη, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως, έντονη είναι η αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας.

Θεσσαλονίκη – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Μελών του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης:

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος:

Συγκέντρωση έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης:

Μοτοπορεία του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού:

Συγκέντρωση Εκπροσώπων και Διοικητικών Συμβουλίων Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας:

Διαμαρτυρία Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»:

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί