Στην τελική ευθεία για την απεργία τα σωματεία στη Βιομηχανία

Ανακοίνωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ηρακλείου, σχετικά με την αυριανή πανελλαδική απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν τα σωματεία του κλάδου της Βιομηχανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην τελική ευθεία για την προετοιμασία της αυριανής απεργίας και με φουλ της μηχανές βρίσκονται τα σωματεία του κλάδου της Βιομηχανίας που έχουν ήδη πάρει αγωνιστικές απεργιακές αποφάσεις. Με εξορμήσεις σε εργοστάσια, απεργιακή αφίσα και πανό που καλούν στην απεργία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στη μάχη που έχει ξεκινήσει πάνω από ένα μήνα σε όλη την Ελλάδα και στο Ηράκλειο, και θα κλιμακωθεί την Πέμπτη 26/11. 

Η επιτυχία της απεργίας θα είναι ένας ακόμα «κρίκος» σειράς αγωνιστικών πρωτοβουλιών του προηγούμενου διαστήματος. Η εργατική τάξη δεν θα αναστείλει τις διεκδικήσεις της, θα ορθώσει ανάστημα, έχει φωνή κι ας φορά μάσκες. Το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα θέλει και μπορεί να συγκρούεται με την σκληρή επίθεση που έχει εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία στη ζωή, την υγεία, τα δικαιώματα του λαού. 

Αν η κυβέρνηση και η μεγάλη εργοδοσία περάσουν «αναίμακτα», χωρίς σκληρή εργατική αντίσταση το νομοσχέδιο των ανατροπών του αιώνα (8ωρο, σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος, αμοιβή και όριο υπερωριών, Κυριακή αργία, απεργιακό δικαίωμα – σε συνέχεια του διαβόητου 50% του ΣΥΡΙΖΑ – και λειτουργία των σωματείων), τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα αύριο. 

Αν εμείς οι ίδιοι οι εργάτες δεν αναδείξουμε με τον αγώνα μας τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την νέα έξαρση της πανδημίας, την απελπιστική κατάσταση στα νοσοκομεία και τις δεκάδες των νεκρών, αν δεν απαιτήσουν τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς αποζημιώσεις σε κλινικάρχες «σκασμένους» από αμύθητα κέρδη στην πλάτη μας, αν δεχτούν τις «χουντικής έμπνευσης» απαγορεύσεις στη δράση του οργανωμένου κινήματος που ξέρει να προστατεύει την υγεία του τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα πολύ καλύτερα από ό,τι αυτοί φροντίζουν στους χώρους δουλειάς, την άγρια καταστολή και την τρομοκρατία (προσαγωγές, συλλήψεις, παρενόχληση συνδικαλιστών που προετοιμάζουν την απεργία πανελλαδικά), τα πράγματα αύριο θα ξεκινούν με πολύ χειρότερους όρους. 

Αυτές τις μέρες που η αυτονόητη προστασία της υγείας μας δεν επιτρέπει μεγαλειώδεις μαζικές συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, η απεργία δίνει τη δυνατότητα αγωνιστικής, διεκδικητικής έκφρασης και πρέπει να εκφραστούμε. Να κάνουμε lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας, να κατέβει την Πέμπτη ο διακόπτης, να σταματήσουν οι μηχανές!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί