Σοβαρή καταγγελία από την ΕΛΜΕ Πειραιά: Διευθυντές καλούνται να καταθέσουν στα αστυνομικά τμήματα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΕΛΜΕ Πειραιά σύμφωνα με την οποία διευθυντές σχολείων του Πειραιά καλούνται στα αστυνομικά τμήματα, ακόμα και το Σάββατο, να καταθέσουν σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

«Ένα μήνα μετά τις δίκαιες μαθητικές κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας και εν μέσω δεύτερης καραντίνας, με κλειστά σχολεία (με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών), η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές βρήκαν τον …υπαίτιο για την τραγωδία που ζούμε. Είναι οι μαθητές και ο αγώνας τους» αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά, καταγγέλλοντας πρακτικές που θυμίζουν…άλλες εποχές.

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες Διευθυντές σχολείων του Πειραιά καλούνται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου να δώσουν κατάθεση (ακόμα και το Σάββατο) σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις!

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, η προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, μετά την απαράδεκτη απαγόρευση συναθροίσεων, το όργιο βίας και καταστολής την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου» αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητά να σταματήσουν οι κλήσεις των διευθυντών στα αστυνομικά τμήματα.

Ακολουθεί η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Τις τελευταίες ημέρες καλούνται Διευθυντές σχολείων του Πειραιά στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, προκειμένου να δώσουν κατάθεση (ακόμα και το Σάββατο) σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις!

Η διαδικασία διενεργείται μετά από εισαγγελική εντολή στα πλαίσια προκαταρτικής έρευνας.

Σημειώνουμε ότι η ΕΛΜΕ Πειραιά είχε πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 28 Σεπτεμβρίου στην Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πειραιά, ζητώντας, ανάμεσα στα άλλα, να σταματήσουν οι κλήσεις Διευθυντών στα Αστυνομικά Τμήματα (βλέπε σχετικό δελτίο τύπου υπ’ αριθμ. 114/28-9-2020 από την παράσταση διαμαρτυρίας: https://1drv.ms/w/s!AggfQKbPstC-5lcL9uRZOJFyUbc8?e=MaWbL2).

Ένα μήνα μετά τις δίκαιες μαθητικές κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας και εν μέσω δεύτερης καραντίνας, με κλειστά σχολεία (με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών), η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές βρήκαν τον …υπαίτιο για την τραγωδία που ζούμε. Είναι οι μαθητές και ο αγώνας τους.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, η προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, μετά την απαράδεκτη απαγόρευση συναθροίσεων, το όργιο βίας και καταστολής την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Δεν μας τρομάζουν όμως! Ματαιοπονούν! Καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τους αγώνες.

Στηρίζουμε τους διευθυντές των σχολείων, είμαστε δίπλα τους. Είναι, εκτός όλων των παραπάνω, απαράδεκτο από κάθε άποψη (παιδαγωγική, ηθική) να τούς ζητείται να δηλώσουν ονόματα μαθητών τους, μαθητών που πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών δεν είναι να λειτουργούν σαν παιδονόμοι, να καταδίδουν τους μαθητές τους που αγωνίζονται.

Σε περίπτωση κλήσης εκπαιδευτικού στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση:

  • ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ Πειραιά
  • τονίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν συλλογική απόφαση των μαθητών

Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό η συμμετοχή στους αγώνες, στην αυριανή Πανεργατική Απεργία στις 26/11

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί