Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές φεμινιστριών στο Σύνταγμα

Η Αστυνομία εμπόδισε χωρίς κανέναν λόγο συμβολική κινητοποίηση με μέτρα και αποστάσεις ενάντια στην έμφυλη βία – Ε. Αγαθοπούλου: Η κυβέρνηση δείχνει όλη την αυστηρότητά της στις γυναίκες

Μετατρέπονται σε συλλήψεις οι 9 προσαγωγές των φεμινιστριών που η αστυνομία και ενώ τηρούνταν όλα τα μέτρα προστασίας αποφάσισε να προσαγάγει. Σύμφωνα με πληροφορίες κόβονται πρόστιμα και σχηματίζεται δικογραφία με τακτική δικάσιμο για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Δείτε: Η αστυνομία προσήγαγε φεμινίστριες στο Σύνταγμα

Ε. Αγαθοπούλου: Η κυβέρνηση δείχνει όλη την αυστηρότητά της στις γυναίκες

Σήμερα, 25η Νοέμβρη, εντός της ολομέλειας της βουλής, αναδείχθηκε το θέμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών που τοποθετήθηκαν. Την ίδια ώρα, στην πλατεία Συντάγματος, μια πρωτοβουλία γυναικών, τηρώντας όλους τους κανόνες και τα μέτρα κατά της πανδημίας, αναδείκνυε με τον δικό της τρόπο το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 9 από αυτές βρίσκονται αυτήν την ώρα στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, αφού προσήχθησαν από την αστυνομία. Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μας κάνει γνωστούς τους λόγους της προσαγωγής τους, αλλά ζητούμε επίσης να αφεθούν άμεσα ελεύθερες. Οι γυναίκες, που κατά γενική ομολογία έχουν υποστεί σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της πανδημίας και της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που αυτή προκαλεί, και από υπευθυνότητα γνωρίζουν και από ατομική και συλλογική ευθύνη. Ας μην αμαυρωθεί λοιπόν η σημερινή ημέρα από τις προσαγωγές, με ευθύνη της Κυβέρνησης, που δείχνει όλη της την αυστηρότητα σε αυτές τις γυναίκες. Και επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρέσκεται στην επικοινωνία, να του επισημάνουμε ότι είναι πολύ κακή εικόνα την ώρα που στην πρόσοψη της βουλής έπαιζε βίντεο για την Ημέρα της Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στο ίδιο σημείο να συλλαμβάνονταν γυναίκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί