Αλ. Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ιδεολογικά αντίθετη η κυβέρνηση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Βίντεο)

Νέο ΕΣΥ με 15.000 προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και 7% του ΑΕΠ για την υγεία

«Η εξάπλωση του ιού είναι ραγδαία και σε πολλές περιπτώσεις, η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή τη κρίση τη βιώνουμε με μια κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για “κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική”.

“Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Η χώρα περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Η εξάπλωση του ιού, είναι ραγδαία και σε πολλές περιπτώσεις ανά τη χώρα, η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή τη κρίση τη βιώνουμε με μια κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική”, είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

“Μια κυβέρνηση που είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο πρόγραμμά της είχε τη συρρίκνωσή του. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έλαβε στοιχειώδη μέτρα προστασίας και προετοιμασίας ενόψει του δεύτερου κύματος.
Μια κυβέρνηση που την ώρα που η ανθρώπινη ζωή είναι σε διακινδύνευση όχι μόνο δεν αυξάνει τις δαπάνες για την υγεία αλλά συμπεριφέρεται σα να απευθύνεται σε πολίτες με χαμηλή νοημοσύνη”, συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε και στη σημερινή δήλωση του κ. Γεραπετρίτη, επισημαίνοντας ότι είπε “ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ευτυχώς που δεν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ γιατί έτσι θα είχαμε περισσότερους νεκρούς”.

“Πραγματικά δε ξέρω αν αυτές οι δηλώσεις είναι προϊόν του πανικού ή του αμοραλισμού και του κυνισμού τους. Δεν ξέρω αν προδίδουν τον ερασιτεχνισμό ή την ιδεοληψία τους”, σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η «κρίση η υγειονομική, μπορεί να είναι δραματική, μπορεί να είναι επώδυνη, μπορεί να είναι καταλυτική για τη ζωή πολλών από εμάς, κάποια στιγμή όμως θα τελειώσει.

Και θα αρχίσει μια νέα κρίση διαρκείας. Οικονομική και κοινωνική. Όταν λοιπόν τελειώσει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης. Θα γίνει λογαριασμός. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου».

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως «όσο δύσκολο και να είναι αυτό, γιατί ξανά θα βρεθούμε μπροστά σε κοινωνικά ερείπια και συντρίμμια.

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που και να θέλει και να μπορεί να στηρίξει τη κοινωνική συνοχή, να επαναφέρει την ελπίδα και τη δικαιοσύνη. Να προστατεύσει τους πιο αδύναμους και να δώσει προοπτική στο πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, στους νέους ανθρώπους. Και φυσικά να ξαναδώσει αξία στο δημόσιο χώρο.

Να ενισχύσει αποτελεσματικά το ΕΣΥ, δημιουργώντας ένα νέο ισχυρό και αποτελεσματικό ΕΣΥ. Να ενισχύσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Το Πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Εμείς έχουμε και τη γνώση και το σχέδιο και τη θέληση να το πετύχουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι «τις επόμενες ημέρες με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, θα θέσουμε σε διαβούλευση το δικό μας σχέδιο.

Ένα σχέδιο στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου σχεδίου της ΝΔ που περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, ελαστικοποίηση της εργασίας και περεταίρω απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Στο σχέδιο μας θα περιλαμβάνεται και η δέσμευσή μας για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ. Με αυξημένες δαπάνες από το δημόσιο προϋπολογισμό, που πρέπει να φτάσει άμεσα το 7% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.https://21fcfabb2551c9f1cc9cbf958ff9089b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Με 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που ξεκινήσαμε με τη δημιουργία 127 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα.

Με αναμόρφωση του μισθολογίου και γενναίες αυξήσεις μισθών, ώστε να έχουν κίνητρα οι νεοι γιατροί να εντάσσονται στο ΕΣΥ, για να φέρουμε πίσω στη χώρα τους νέους επιστήμονες μας που τόσο ανάγκη τους έχουμε σε αυτή τη μάχη».

Ο Αλέξης Τσίπρας με μάσκα

Παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις «χρυσές» δουλειές της κυβέρνησης

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στα χρήματα που μοιράζει η κυβέρνηση σε «ημέτερους και κολλητούς», χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.

«Απευθείας αναθέσεις σε μπακάλικα και εταιρείες αλουμινίου για να παράγουν μάσκες. Απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες φύλαξης στην Πάτρα για φύλαξη κτηρίων στον Πειραιά.

Απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες φίλων και πολιτευτών της ΝΔ. Διπλασιασμό των αποζημιώσεων ημερήσιας νοσηλείας σε ιδιωτικές κλινικές. Και φυσικά εκατομμύρια στα κανάλια για μηνύματα που εκ του νόμου πρέπει μεταδίδουν δωρεάν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Είναι πολύ μεγάλος ο κατάλογος, και είναι πολλά τα λεφτά.

Για αυτό και θα ζητήσουμε τη παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω κορωνοϊού.

Διότι ας το καταλάβουν καλά ούτε η δημοκρατία, ούτε ο έλεγχος και η λογοδοσία μπορούνε να μπούνε σε καραντίνα.

Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε κάποιοι, με πρόσχημα τη καραντίνα να κάνουν χρυσές δουλειές με τα χρήματα αυτών που υποφέρουν» ξεκαθάρισε ο Αλ. Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί