Με εντολή της διοίκησης του ΑΧΕΠΑ στέλνουν γιατρούς σε ιδιωτική κλινική που δεν έχει επιταχθεί

Τη στιγμή που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα όριά του, ζητώντας επειγόντως προσλήψεις, υγειονομικοί μετακινούνται προς τις ιδιωτικές κλινικές που δεν έχουν μάλιστα επιταχθεί.

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, «τη Δευτέρα με εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» (χωρίς καν ούτε ακόμα γραπτό «εντέλλεσθε») μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου προς την ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» (που μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «επιταγμένες») και με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ μετακινείται ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την ιδιωτική κλινική «Σαραφιανού».

«Η επίταξη του δημοσίου από τους κλινικάρχες συνεχίζεται, χωρίς καν έγγραφη απόφαση!» σχολιάζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη.

«Με προφορική διαταγή μεταφέρονται ειδικευόμενοι γιατροί δημοσίων νοσοκομείων στην ιδιωτική κλινική «Κυανός Σταύρος», ενώ δεν έχει επιταχθεί για COVID!

Σημερινός αριθμός θανάτων 101

Μην περιμένεις απάντηση πόσοι εκτός, πόσοι εντός ΜΕΘ. Εξάλλου, σήμερα τα είπε όλα ο Γεραπετρίτης» υπογραμμίζει.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Σήμερα (σ.σ. χθες) με εντολή της διοίκησης του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» (χωρίς καν ούτε ακόμα γραπτό εντέλλεσθε) μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου προς την ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» (που μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «επιταγμένες») και με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ μετακινείται ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την ιδιωτική κλινική «Σαραφιανού».

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα «δανείζει ειδικευόμενους γιατρούς και προσωπικό» από τα δημόσια νοσοκομεία που στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων. Και αυτά ενώ η κυβέρνηση αγνοώντας προκλητικά τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, της ΕΝΙΘ και των υπόλοιπων Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών, δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.

Απαιτούμε να αρθούν άμεσα αυτές οι απαράδεκτες εντολές μετακίνησης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί