Στην αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας για έρευνα σε βάρος των πολιτικών τους αρχηγών

Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα. Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια

Την άμεση αντίδραση των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης με ισάριθμες ανακοινώσεις έφερε η παραγγελία της Εισαγγελίας για προκαταρκτική έρευνα προς τους πολιτικών αρχηγούς των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ώστε να διαπιστωθούν τυχόν αδικήματα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Υπενθυμίζεται αφορμή για την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας αποτέλεσε καταγγελία του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, προέδρου του κόμματος Νέα Δεξιά.

Δείτε ακόμη: Άρωμα σκοτεινών εποχών: Εισαγγελική έρευνα για Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη μετά από καταγγελία Κρανιδιώτη

Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια. Η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ ανέφερε πως “Η παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την παρουσία πολιτικών αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς για το Πολυτεχνείο -μετά την αστυνομική βία και καταστολή που ζήσαμε- είναι η επόμενη πράξη στο κρεσέντο του κυβερνητικού αυταρχισμού και των απαράδεκτων απαγορεύσεων”, προσθέτοντας πως“μάλιστα, η παρέμβαση αυτή ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από καταγγελία γνωστών ακροδεξιών στοιχείων, ενώ η έρευνα θα γίνει απ’ την Κρατική Ασφάλεια” και καταλήγοντας: “Η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά βαρύτατα εκτεθειμένη. Θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μας”.

Τέλος, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 ανέφερε πως “είναι σαφές ότι η Δεξιά δεν επανήλθε με σχέδιο να σβήσει για πάντα την περίοδο μετά το ‘15, αλλά την περίοδο μετά το ‘74″, προσθέτοντας:

Η Εισαγγελία καλεί πολιτικούς αρχηγούς “δι’ υπόθεσίν τους”. Η χωροφ… η αστυνομία παρεμποδίζει την ελεύθερη κίνηση βουλευτών. Άρματα μάχης παρελαύνουν στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Η χωροφ… η αστυνομία θα ψάχνει πόρτα-πόρτα εάν οι πολίτες συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί