Στη βουλή από τον Μ. Συντυχάκη οι μεγάλες καταστροφές από την έντονη κακοκαιρία στην Κρήτη

Την άμεση και ουσιαστική αποζημίωση για το σύνολο της ζημιάς για τις πλημμύρες της Κρήτης, απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος.

Ο βουλευτής του Κόμματος, υπογράμμισε ότι η ένταση των καιρικών φαινομένων δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που δεν έχει γίνει ποτέ συνολικός σχεδιασμός και κατασκευή ολοκληρωμένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, από την οριοθέτηση – διευθέτηση των ρεμάτων και αποστραγγιστικά έργα στην ύπαιθρο, μέχρι την κατασκευή δικτύων όμβριων στον αστικό ιστό, με βάση και τα νέα κλιματικά δεδομένα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ισχυρίστηκε πως υπήρξε άμεση και συντονισμένη αντίδραση και αναφέρθηκε σε αντιπλημμυρικά έργα που είναι σε διαδικασία ανάθεσης.

Ο Μ. Συντυχάκης, αφού σημείωσε ότι οι κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε ανεπαρκής και ανέτοιμος, τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά τις πλημμύρες και απαίτησε την άμεση λήψη των μέτρων.

Στην αρχή της συζήτησης ο Μανώλης Συντυχάκης, αναφερόμενος στην εισαγγελική παρέμβαση για την παρουσία πολιτικών αρχηγών στους συμβολικούς εορτασμούς του Πολυτεχνείου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση μετά το κρεσέντο αυταρχισμού, ζητάει και τα ρέστα, υπογραμμίζοντας ότι είναι βαθύτατα εκτεθειμένη και πως οι οι απειλές της θα πέσουν στο κενό.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη:


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί