Σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στο Δαφνί

Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων από τη διοίκηση.

Πολλοί ασθενείς και εργαζόμενοι έχουν νοσήσει από Covid-19 στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στο Δαφνί επειδή δεν ελήφθησαν τα μέτρα έγκαιρα.

Προ ημερών είχαν ακουστεί κάποιες καταγγελίες ότι έχουν αρρωστήσει πολλοί από το προσωπικό, κάποιοι βαριά (μια νεαρή παθολόγος χωρίς υποκείμενο νόσημα, χωρίς μάλιστα να λαμβάνονται μέτρα καραντίνας για το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με κρούσματα εξαιτίας της υποστελέχωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται αναλυτική αναφορά ανά ημέρα και καταγγέλλουν ότι «ένα είναι βέβαιο, η διοικήτρια του ΨΝΑ κα Τσαγδή Δέσποινα και ο αναπληρωτής διοικητής κος Δούρος Κων/νος, ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στη κορύφωσή του, φρόντισε ασθενείς και εργαζόμενοι, να είμαστε ανοχύρωτοι και εκτεθειμένοι, χωρίς τα προαπαιτούμενα μέσα».

Αναφερόμενοι συγκεκριμένα στο ψυχογηριατρικό τμήμα «Μποδοσάκειο» του ΨΝΑ, όπου νοσηλεύονται ψυχογηριατρικοί ασθενείς οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, εκδηλώθηκαν δύο κρούσματα αλλά δεν δόθηκαν σαφείς οδηγίες από τη διοίκηση προκειμένου να μειωθεί η διασπορά.

«Στη συνέχεια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα γίνονται τρία. Δεν μας γνωστοποίησε ούτε τότε γιατί ο ΕΟΔΥ δεν έβαζε σε προληπτική καραντίνα το προσωπικό που έκανε βάρδια με τα συγκεκριμένα άτομα (επιβεβαιωμένα κρούσματα) προκειμένου να μειωθεί η διασπορά». Τελικά την περασμένη Παρασκευή ελήφθησαν μέτρα, την ίδια μέρα που ξεκίνησε η ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για υγειονομική βόμβα, καθώς «μεγάλος αριθμός υπαλλήλων κατοικεί στην περιοχή του Χαϊδαρίου, με κίνδυνο να επεκταθεί η διασπορά και στον συγκεκριμένο δήμο εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα μείωσής της».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί