Πιστεύει ότι είναι ο Μωυσής, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Νέρωνας

Βρισκόμαστε ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της εξάπλωσης της πανδημίας. Όσο και να προσπαθούν τα καλοταϊσμένα από τη Λίστα Πέτσα μέσα ενημέρωσης να προστατεύσουν την κυβέρνηση, οι δεκάδες άνθρωποι που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

Η κοινωνική αναισθησία των μέσων ενημέρωσης που καθοδηγούνται από το Μαξίμου, ωστόσο, τους επιτρέπει να φτιάχνουν ήδη αφιερώματα για το πότε θα ανοίγει η αγορά, να διαφημίζουν τους πολυδάπανους χριστουγεννιάτικους στολισμούς μεγάλων πόλεων και δήμων, να κάνουν εμπόριο ελπίδας για το εμβόλιο. Και την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι γνωρίζουν πως η ανέχεια θα είναι η μόνη βεβαιότητα στη ζωή τους τους επόμενους μήνες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται όμως και ο καθοδηγητής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σαν να μην τρέχει τίποτα, ο πρωθυπουργός έδωσε πρόσφατα εντολή στους υπουργούς του να μην καθυστερούν στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Λειτουργεί σαν να μην υπάρχει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που στενάζει και έχει ξεπεράσει τα όριά του, σαν να μην ουρλιάζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για τις συνθήκες εργασίας τους και για την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις, σαν να μην ανησυχούν οι οικογένειες για το εάν θα τύχουν επαρκούς κάλυψης αν ο κορωνοϊός τους χτυπήσει την πόρτα.

Σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί η Έκθεση Πισσαρίδη, ένα κείμενο που θα εμπεριέχεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία και την ανάπτυξη που θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες. Από όσα έχουμε δει και διαβάσει μέχρι τώρα, πρόκειται για μια έκθεση ιδεών γεμάτη από αντιλαϊκά προτάγματα, νεοφιλελεύθερο μισανθρωπισμό και προτάσεις που αφορούν πλουσίους που θέλουν να ζουν σε υποανάπτυκτες χώρες.

Γιατί όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάζεται τόσο πολύ να εισαχθεί και να εφαρμοστεί ως ένα βαθμό αυτό το σχέδιο; Τα ενδεχόμενα είναι συγκεκριμένα:

Έχει έτοιμα ρουσφέτια σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλουν να κινηθούν στην ασφαλιστική αγορά ή στον χρηματο-οικονομικό κλάδο. Τους προσφέρει τον συνδυασμό «διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα – κανένας έλεγχος επί των κινήσεών τους»
Επιθυμεί ξεσκαρτάρισμα της οικονομίας από μικρομεσαίους υποδούλωση των εργαζομένων, ακόμα και τώρα που ο κόσμος πεθαίνει κατά δεκάδες
Διακατέχεται από ιδεολογική εμμονή, που τον οδηγεί σε τύφλωση.
Θέλει η απεμπλοκή από την πανδημία να ακολουθηθεί από ένα άνυδρο τοπίο ακραίου οικονομικού και πολιτικού ολοκληρωτισμού
Έχει στο πίσω μέρος του σχεδιασμού του τις εκλογές όταν τελειώσει η πανδημία
Από τα παραπάνω πιθανότατα να ισχύουν περισσότερα από ένα ενδεχόμενα. Ό,τι και να ισχύει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει στον κόσμο του, πιστεύοντας ακόμα ότι είναι ο Μωυσής. Στην πραγματικότητα είναι ο Νέρωνας. Και ο λαός θα τον καταδικάσει.

από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί