Πέρασε με «τεσσάρα» από το Βόλο ο ΟΦΗ

Τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε απόψε (23/11) ο ΟΦΗ που κέρδισε στο Βόλο την ομώνυμη ομάδα με 4-1 και «σκαρφάλωσε» στην κατάταξη. Υστερα από ένα «χορταστικό» ματς, που διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου, μέχρι στιγμής, στη σεζόν.  

 Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Γκουαροτσένα, Σάντσεζ, Κολόμπο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κιάκο, Μπαριέντος στον άξονα, τους Ουάρντα, Περέα στα άκρα και τον Μαρτίνες πίσω από τον Δουβίκα.  Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Σωτηρίου στο τέρμα, τους Ουές, Διαμάντη, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Μεγιάδο στο «6», τους Ντε Γκουζμάν, Νέιρα εσωτερικούς, τους Στάρτζεον, Γρίβα στα άκρα και τον Σαρδινέρο σε θέση φορ. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Σωτηρίου στο τέρμα, τους Ουές, Διαμάντη, Γιαννούλη, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Μεγιάδο στο «6», τους Ντε Γκουζμάν, Νέιρα εσωτερικούς, τους Στάρτζεον, Γρίβα στα άκρα και τον Σαρδινέρο σε θέση φορ.

Ο Βόλος «φλέρταρε» με το γκολ στο 17′ με το εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» του Δουβίκα, ο ΟΦΗ με τους Στάρτζεον (15′), Ντε Γκουζμάν (24′) και στο ημίωρο αποβλήθηκε ο Σάντσες. Ο Αργεντινός στόπερ ανέτρεψε έξω από την περιοχή του Γκαραβέλη τον Σαρδινέρο που έβγαινε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του και η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες.

Πλέον οι φιλοξενούμενοι πήραν, και εύλογα, την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 39′ άνοιξε το σκορ. Τότε ο Νέιρα έκανε το γέμισμα, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε λίγο πορεία και ο Ντε Γκούζμαν βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και την έσπρωξε στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να «απαντήσουν» άμεσα, καθώς στο 41′ βγήκαν στο τρανζίσιον, ο Δουβίκας «έστρωσε» για τον Ουάρντα που πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Σωτηρίου, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Στάρτζεον «άγγιξε« το 2-0, αλλά το σουτ του μέσα από τα καρέ του Βόλου δεν βρήκε (για λίγο) στόχο και λίγο μετά έληξε το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Βόλος θέλησε να αιφνιδιάσει. Μετά την αποβολή του Σάντσες και την είσοδο του Δημόπουλου ουσιαστικά έπαιζε 4-4-1, αλλά ο Ουάρντα συνέκλινε και βρίσκονταν κοντά στον Δουβίκα. Προφανώς ο Λόπεθ ήθελε να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή βραδιά του Περέα, ενώ και ο Σίμος «διέγνωσε» πως ο Κολομβιανός ήταν «πονοκέφαλος» για την άμυνά του. Για αυτό και άλλαξε αριστερό μπακ, επειδή ο Κοροβέσης είχε κάρτα από το 6′. Ο Λυμπεράκης όμως «κιτρινίστηκε» μόλις στο 47′, οι γηπεδούχοι παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο έμεναν ψηλά, πίεζαν και ο Περέα στο 51′ «έκοψε» πολύ έξυπνα για τον Δουβίκα, εκείνος όμως πιεζόμενος στην μικρή περιοχή, δεν έκανε καλό τελείωμα.

Μετά το 65′ οι Κρητικοί άρχισαν να ισορροπούν και στο 67′ ο Σαρδινέρο  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (ήταν η πρώτη τελική τους στο δεύτερο μισό), όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφ σάιντ του Διαμαντή που του έκανε την κεφαλιά-πάσα. Γενικότερα με την πάροδο του χρόνου οι του ΟΦΗ ανέκτησαν την κατοχή και ο Βόλος άρχισε να κουράζεται αφού έπαιζε για πολύ ώρα με παίκτη λιγότερο και πρέσαρε, δεν περίμενε πίσω από την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι «σφιχταγκάλιασαν» τη νίκη στο 80′, όταν ο Νέιρα βρήκε πανέξυπνα τον Σαρδινέρο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και εκείνος πλάσαρε εύστοχα (το τέρμα του μέτρησε μετά από εξέταση VAR καθώς ο βοηθός υπέδειξε τον Ισπανό σε θέση οφ σάιντ), όμως ο Βόλος «ξαναμπήκε» στο ματς στο 84′. Τότε ο Δημόπουλος που είχε μείνει ψηλά μετά από στατική μπάλα εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Νίνη και σκόραρε με κεφαλιά. Ωστόσο αμέσως μετά ο ΟΦΗ «τελείωσε» τον αγώνα. Ο Σαρδινέρο βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων, πέρασε τον Κολόμπο που τον ανέτρεψε και ο Νέιρα ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 88′.

Πλέον ο νικητής είχε κριθεί, ενώ και η κόπωση είχε καταβάλει τους γηπεδούχους. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι φιλοξενούμενοι, που στις καθυστερήσεις (90΄+2′) έβγαλαν 5 παίκτες στο τρανζίσιον έναντι 1 του Βόλου, ο Νέιρα «έστρωσε» στον Στάρτζεον και ο Πορτογάλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί