Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Δεν έχουμε ούτε κλίνες ΜΕΘ ούτε προσωπικό…

Δραματική έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία απηύθυνε μιλώντας στον Σκάι ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας μάλιστα ότι φοβάται το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, παρόντος στο πάνελ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη.

Περιγράφοντας τα όσα έζησε στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι “είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική“.

«Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…). Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο αριθμό τι άλλη έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;» ανέφερε.

Αναφερόμενος στις σκέψεις που κατατίθενται για λειτουργία της αγοράς, κ. Καπραβέλος σημείωσε: “Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Όταν ο Γεωργιάδης ανοίξει την οικονομία γιατί θα πρέπει να ανασάνει, φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα“. 

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί