Απειλές εναντίον της καταγγέλλει από την Κρήτη η Μαρία Εφίμοβα

(Η υπόθεση της Μαρίας Εφίμοβα είχε συγκλονίσει τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο ολόκληρης της ΕυρώπηςEurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Αίτημα για να χορήγηση ασύλου στην Μαρία Εφίμοβα, που είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων στη Μάλτα, θα καταθέσει στην ελληνική Βουλή το ΜέΡΑ25, που απευθύνει έκκληση στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας για ασπίδα προστασίας γύρω από την Ρωσίδα πληροφοριοδότρια, που είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων στη Μάλτα.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο σύζυγος της Μ. Εφίμοβα, της πηγής της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου που αποκάλυψε τα Panama Papers

 Αφέθηκε ελεύθερη η Μ. Εφίμοβα – «Όχι» του Εφετείου στην έκδοσή της στη Μάλτα

Άρειος Πάγος: Δεν θα εκδοθεί η Μαρία Εφίμοβα

Εφίμοβα: «Η τράπεζα ήθελε να μου δείξει ότι είμαι ένα τίποτα»

Όπως σημειώνει στο Τwitter ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, η 36χρονη πρώην τραπεζική υπάλληλος «βρήκε άσυλο στην Κρήτη κυνηγημένη από τα συμφέροντα που εκτέλεσαν στη Μάλτα την συνεργάτιδα της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίσια».

Ο πρώην υπουργός αναδημοσίευσε άρθρο του συντονιστή Επικοινωνίας και Πολιτικής Στρατηγικής του DiEM25, Λουίς Μαρτίν, που γράφει ότι ο εφιάλτης επέστρεψε για τη Εφίμοβα, καθώς «την Περασμένη Δευτέρα 16 Noεμβρίου, ο σύζυγος της Εφίμοβα συνελήφθη στην Κρήτη μετά από αίτημα των Κυπριακών αρχών».

«Αυτή την εβδομάδα, και αφού ο σύζυγός της Παντελής Βαρνάβας αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της δίκης, η Εφίμοβα επικοινώνησε με το Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. “Στο σημείο που βρισκόμαστε, η δημοσιοποίηση της ιστορίας, το να έρθουν όλα στο φως, είναι η μόνη μου ελπίδα για να πρστατεύσω εμένα και την οικογένεια μου. Σαν ασφαλιστική δικλείδα, στο ενδεχόμενο να μας συμβεί κάτι”, είπε η Εφίμοβα.

«”Στοχοποιώντας το σύζυγό μου με επινοημένες κατηγορίες, προσπαθούν να ασκήσουν πίεση σε μένα” είπε η Εφίμοβα. Οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο που το ζεύγος ζούσε στην Κύπρο το 2013. Ο Βαρνάβας, διευκρινίζει η Εφίμοβα, δε δούλευε καν στην εταιρεία την οποία κατηγορείται ότι έκλεψε» προστίθεται στο άρθρο.

«Είναι μέρος της στρατηγικής τους να με φιμώσουν»

Μάλιστα, «μετά τη σύλληψη του συζύγου της, η Εφίμοβα έλαβε απειλητικά μηνύματα στο Facebook. Ένα απ’ αυτά έλεγε “Γύρνα στη Μάλτα αλλιώς θα σε βρούμε όπου και να σαι. Έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς εδώ, παλιοψεύτρα!” Κατέθεσε το γεγονός στην αστυνομία και έκανε report στο Facebook την απειλή. Το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης δεν απάντησε καν.
Εν πολλοίς χάρη στην έρευνα της Caruana Galizia και την καίρια συνεισφορά της Efimova σ΄αυτήν, η άδεια λειτουργίας της Pilatus ανακλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2018».

Όπως σημειώνει ο Μαρτίν, η Εφίμοβα δηλώνει ότι έχει στην κατοχή της αδημοσίευτες πληροφορίες και αποδεικτικά που σχετίζονται με την έρευνα της Caruana Galizia για τις παράνομες δοσοληψίες. 

«Η Εφίμοβα φοβάται ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει και ο κίνδυνος για αυτή και την οικογένειά της θα αυξηθεί. Πρόσφατα ενημερώθηκε για καινούργια δίωξη που θα της ασκηθεί για ψευδορκία στη Μάλτα. Οι απανωτές διώξεις τη σπρώχνουν σε οικονομική ασφυξία.

«”Τα νομικά κόστη συσσωρεύονται, και πολύ σύντομα θα καταστραφούμε οικονομικά” δηλώνει. «Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής τους για να με φιμώσουν». 

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί